有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
開到3啦
唔想斷post 想keep住個post俾多d資料大家睇
好過日日猜疑自己咩病
始終腸胃問題要長期作戰
加油

有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?
https://lih.kg/807942

有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦?(2)
https://lih.kg/1038221
依舊支持我都好返好多啦
支持
我都冇咩事啦
仍然受苦中 諗住一陣試下睇中醫
一直以來都有便祕問題 一係柯就柯水 仲有少少胃氣問題 食得太飽會泛酸水 最近一個月開始食益生菌 但一食就會狂放臭屁 仲會個覺得好肚餓 請問大家係味都會咁架?
有無人試過係大腸谷住脹
教協照啦
睇中醫啦

戒凍野,奶類製品
巴打完全好番?
凍野界佐好耐 間唔中有飲奶或豆漿 但唔覺飲奶會令問題嚴重 中醫睇緊 飲親都無改善過便祕 飲完都唔會有得柯 覺得浪費錢無再睇 反而益生菌得 但就真係好多屁 番工好難忍
巴打搵邊個醫生照?有無照埋腸
香港專科好貴 諗緊教協定佢好
我照腸鏡都係香港專科照,係診所醫生寫紙比我去照, 佢幫我揀左x子倩醫生照,第一次去香港專科,感覺真係唔錯,環境乾淨,吸左麻醉藥幾秒就訓左,醒番已經照完,完全冇痛 但價錢真係好鬼貴相反之前去公立醫院照胃鏡,痛到pk, 不過超平
我就係book咗呢個醫生 上次睇症對佢印象麻麻地 你咁講都安心啲想問照完會唔會有藥俾埋架?
唔洗咁擔心既 照之前問清楚有咩野要注意,有保險claim就照前帶埋claim form比佢填。
有藥呀 不過我唔記得係咩藥了 但唔多,而且記得對我黎講都冇咩效用,不過有好過冇既

btw 去新po繼續覆啦

絲打介唔介意講下咩問題要去照腸好驚照 又要驚照完有事
我成日胃痛 肚痛 輪住黎料,又成日腸胃炎(但我唔係肚瀉個種,淨係痛),情況都有一年喇起碼,食藥又幫唔到咩手,又成日肚脹好多氣咁 總之就係唔知咩原因 食得飽得滯又唔得 宜家介左好多生冷野 但情況冇咩改善
所以照左胃鏡同腸鏡,不過幸好正常冇事
大家有冇益生菌介紹?我想試試。
我有時候唔知食錯咩,會突然胃頂再加劇烈頭痛,個胃冇事就唔會頭痛
有無睇下中醫調理?
奶同豆 都好傷架

轉下中醫/推介你
成日嘔胃酸要扣喉先得
睇左醫生食藥都唔得
有乜方法
睇過中醫一排 但好似冇咩大幫助
邊個中醫? thanks
好 唔該哂
呢排仲有背痛
長期無肚餓、飽既感覺
長期暴飲暴食
好想瘦但中左不瘦降
好唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞