有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
我feel到成個人都好似唔係幾妥
入私家醫院搞會唔會好貴 有保險
有保險就入院啦
我都想去私家 但我冇保險 而家買都買唔到
唔敢去 怕會包唔晒 聽聞私家好多雜費
會食到個口好苦係訓訓下苦到醒左
問定先啦
咁係咪會嘔足成個療程
咁又冇 但係個陣個人有啲depress
唔知關唔關啲藥事
胃酸倒流唔想食ppi
我都想驗左有冇菌先,但好驚食藥好大副作用
驗啦 辛苦2個星期好過係咁胃炎
跟飲食好左
胃酸倒流連胃口都冇
寶礦力有咩用?
今朝照左胃 胃竇炎
點算,今朝開始肚痛,痾左2次又冇胃口,好驚又黎。重點係第二次大便有血,好擔心
有冇人上腹痛會痛到去右側邊肋骨底個位置呀?我8個月前開始一直痛睇過醫生照過CT都搵唔到原因,訓覺時就唔痛每日十一二點開始就痛到夜晚,但就好食得冇乜胃氣,睇過政府門診比咗啲胃藥食咗舒服少少咁,依家諗緊照唔照埋胃鏡
之前唔知胃酸倒流定胃食道逆流 個胃好唔舒服 食咗一排樂得胃片同食完每餐飯落去散步 依家算叫正常番 就喺個喉嚨好似好窄吞口水卡卡啲好唔舒服有時候又想嘔
我有成5年脹痛問題,晚晚4點脹到唔舒服醒咗瞓唔返,年年照胃做body check都話冇事。有朋友話佢當年英國留學都成日胃痛,睇醫生檢查唔到轉睇心理醫生反而好返。其實情緒好影響腸胃,睇得太多負面野得閒要自我放空下
接近
受害者+1
係架,但知唔係胃有事其實都差好遠
胃脹左好耐,一食嘢隔一陣就感覺有嘢頂胃,好想吐胃氣,有時辛苦到想作嘔。

睇過中醫,飲完中藥仲辛苦過冇飲;
睇過西醫,做左幽門螺旋桿菌吹氣測試,又話negative⋯
最後都試下麥蘆卡蜂蜜,我係marks and spenser買15+,食左幾日好左好多,價錢唔貴,大家可以試下。與此同時我都買左蘋果醋,得閒飲下我覺得冇壞。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞