有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
暖住個胃呀!參考下先!
食多啲飯有用嘅咩?我平時真係少食飯
唔知關唔關事
我都係
我誇張到聞到前邊條友食煙嘅味
因為個胃又唔舒服
我勁大聲‘urh’左出嚟
唔記得左,你係照左胃鏡?

多唔多feel到有酸水倒流?
日日去大便都卡住卡住咁 然後又有血
明明已經日日有食菜
唔該哂
胃炎 今日睇左第二次醫生
希望可以快d好
因為暖胃 同埋中醫講過米可以幫手健胃
我覺得唔舒服食飯之後好d 唔知點解
唉 又唔舒服 成日口甜胃甜咁想死 我胃炎都係咁依家都有d 多數都係想嘔
有反應未?
琴日第1日,今朝一飲水就有得去大
對你來說是好事嗎?
食左益生菌之後真係好返好多
會唔會依賴
我係長期好多胃氣 睇過醫生又話冇事
但係有時係一起身已經係咁勁辛苦
我都係咁
重要係半年前先有呢個問題
以前嘅我係飲可樂都唔會有胃氣嘅人
有時有胃氣到頂住成個人好似抖唔到氣咁
坐/訓情況仲衰
有幾次我搭緊巴士突然有胃氣頂住 勁唔舒服
好彩無耐岩車行兩步先kur得番出黎
我同你一樣有時一起身就會咁樣
驚身體有咩事 未試過睇醫生唔知點入手好
啲醫生係咪都係俾啲胃藥你就算

利申 宜家個肚定唔知胃無啦啦又痛
好多胃氣同係咁放屁
絕對!
醫生淨係開啲胃氣藥畀我就算
不過我冇你咁嚴重 好少胃痛
正如之前提及,呢隻只係乾嘅益力多,但就減去糖
可以長期食用,唯一副作用,係荷包乾硬化,因為唔平
有機會去日本買,平過香港好多,日本更有 generic brand,仲平
我自己買開幾千粒一樽
個人意見:食一排,當你自覺狀態有改善,即係腸道細菌已經平衡,可以考慮唔使日日食,然後從飲食方面 keep 住
多謝你既建議,有朋友幫我係日本托左幾樽
返黎,140元左右500粒個款 因為之前有幽門螺旋菌
食左抗生素,之後得閒肚屙,得閒又秘便下,(飲食正常情況下 加飲水足)人都癲
請問幾千粒一樽係點既樣?
sorry 我眼瞓得滯,腦殘加上手殘,我想講嘅係,我買親都係幾千粒一次過上倉
啱啱瞓醒晏覺
呢隻就係 generic brand
係有次我去藥妝店買表飛鳴 S 當地日籍員工介紹
食過,效果一樣,平得多,自此沿用呢個牌子

我未瞓醒😭😭😭 呢隻至係 generic brand
依家胃氣少左好多,係個口有時甘甘苦苦地

上面巴打推介隻 整胃丸有用
唔該哂暫時呢两日個胃都無發癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞