有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
有冇ching試過個肚勁多氣 谷住 訓唔著
琴日早上開始肚痛到而家 一直痾一真痾 唔知搞咩
睇醫生啦
岩岩膽石搞到急性胰臟炎 所以各位一定要睇醫生
唔好估自己係咩病 胃痛同膽囊位置好接近 好易錯判為胃痛
去蒸下腳啦絲打
有可能係啲血唔到所以對腳先咁凍
試下d腳貼 有d薑貼 好正晚上我有時都會貼
又暖又去濕
天氣開始凍 又到了容易胃寒胃凍既日子啦忍唔住又要貼暖貼落胃 feel到好凍了個胃
有冇人冬天會容易佐唔舒服?要圍爐了
出街完全唔可以同人傾計,一講野不停吸啲氣落肚勁撚辛苦,
所以淨係同比較FD嘅出先冇壓力,佢明白我身體唔好要少講野,
同啲冇咁FD嘅局住要講
你貼邊隻暖貼,邊度買
琴日朝早食左個杯麵即脹左一日

訓醒又冇事,依家睇中醫,好小小
所有即食麵係超難消化...我已經戒左好耐
我貼好多㗎 如果就係for暖身貼就去日本城買暖包同for貼衫既貼暖 早上貼落衫到可以幫助暖胃 我覺得舒服好多(大約都係20蚊一包貼衣暖貼)keep到10個鐘
如果晚上訓覺就有時會買暖薑貼 就係萬0 呢個可以幫助暖腳同去寒 (大約60-70蚊一包)早上就要洗走
因為油 同難消化
有無人飲茶/咖啡會肚脹
有時無食野 個胃都死左咁 唔郁唔餓 想飲d野「喇」下個胃
結果飲完好似更胃脹
但唔知咩原理
啱啱lunch食左個咖哩吉豬 依家個肚開始唔係幾妥
以後唔敢亂食野啦
明知胃唔好點會飲呢d
因為咖喱辣 加上重香料好容易出事
我呢2日都係唔知係咪天氣涼佐 好似個胃又凍又唔舒服咁 特別飯後
我最近又頭暈又胃痛又肚痛
其實明知食咖哩會瀨野 但最後都係敵唔過口痕依家後悔莫及
不過冬天個胃真係易啲唔舒服手腳又冰冷
我飲咖啡會即出事
基本上唔可以飲 立即胃痛
我都係咁 不過真係好少會口㾗 因為記住佐唔舒服個感覺
我都覺 日日貼暖貼係胃 希望冇嘢
食飽少少都辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞