有無巴絲長期受住胃脹肚脹之苦? (3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
唔好食咁多糖既食物 會容易漲氣
我介紹呢隻比大家 食完每日都有貨出好掂
有一次誤打誤撞去睇法國醫院 開左呢隻比我 食左兩日便秘改善左好多 我睇完個藥名上網查下原來係屈人寺同萬寧都買到 乳酸菌黎
Gphone周庭國際戰線打得咁好
依家想發大黎搞 籌旗三球都搞咁耐
呢三百萬就算買到一個國家幫我地出聲都抵到爛啦
係咪想贏嫁
眾籌link : https://gogetfunding.com/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%9C%BE%E5%BF%97%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%9C%BE%E7%B1%8C%E8%A8%88%E5%8A%83-demosisto-international-campaign-crowdfunding-project/

https://www.facebook.com/200976479994868/posts/2531124750313351?sfns=mo
連埋另一位巴打一次答晒

洗唔洗介紹信:
教協唔洗。但有其他有機會需要介紹信,冇介紹信你可能要喺佢嗰度先見一次醫生,你出面睇家庭醫生出封信可能幾百,但直接喺照胃嗰度睇醫生可能要成千蚊

有冇醫生跟進:
跟進嘅意思係咩?照完之後會即刻見醫生睇報告,如果冇咩事就走得唔洗再睇,如果有瘜肉佢會幫你拎埋去做化驗,好似之後都會比返報告你,良性就冇野,咁唔好彩惡性嘅佢應該會聯絡你去睇,不過好人好姐唔會咁易cancer唔洗太擔心

醫生會講咩:
主要都係根據返胃鏡結果,粗略同你解釋返你個胃有冇事。大部份人都會係慢性胃炎(都市病),佢只會同你講有少少發炎,平時唔好咁大壓力。萬一有更嚴重,相信佢都會解釋多啲。

有冇藥食:
有。主要都係好普通嘅胃藥(PPI for抑制胃酸分泌,止嘔藥)
接受佢
胃氣出到黎係好事
教協會即睇報告 加有藥

冇咩筆直簡佢岩架,去到個環境算ok
我去左北歐玩,個胃冇晒事 唔知水質最題定壓力問題

食pizza 都冇事

希望番香港唔會打回原形
有時要大力揼先出到 出街好煩
成日覺得自己個位谷住谷住, 成日都想嘔啲氣出嚟,係咪胃脹
可能心情影響
個胃唔舒服要走芝士 走豆製品 走煎炸 走辣
呢排胃炎又發作啦
我明白呢d病要養身啊啊啊
少食多餐啦
我睇咗幾次醫生,食完藥好返,但好易復發
去旅行食多咗搞到咁
真係自己犯賤
而家空腹都會刺痛刺痛咁 都唔知胃問題定其他問題
恭喜
各位辛苦緊嘅有冇試過睇中醫好有效
你空腹幾耐?咁可能要食少少野,餅乾之類
琴日個胃先無緣無故脹痛左一日,番工痛到收工先無事....
成日都係咁,食野又痛唔食又痛,我對自已既腸胃已經死心
成日驚自己生cancer 瞓係到雞心位又會扯住到
少食多餐
大家睇下中醫啦
book左高清腸胃內視鏡照胃,唔知伏唔伏
搵番我之前隻藥,有Famotidine,有分份量20/40mg
除左食藥,環境因素,壓力都會無緣故引致胃氣。
我之前個隻係Famotidine,有分份量20/40mg
連續食左3個月,痾爛屎問題解決左,跟住食多一排(大概一個月左右斷斷續續咁)胃氣都多,但唔再谷住,放多左屁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞