[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 數學 未?

1001 回覆
29 Like 63 Dislike
寧願
樹窿再次歡迎大家加入
知道過去兩個月,大家既生活都過得好壓抑。有人係依兩個月之間同父母嗌大交,同伴侶分手,同朋友斷交,有人晚晚夜歸,有人用到無哂錢。或者你覺得好迷惘好無奈,或者你覺得無岀路。有見及此,開左個谷俾大家入黎吐下苦水,只談現實,不談夢境。希望大家可以舒發下,減減壓,然後大家一齊繼續向前行。

發緊想發未發就發夢都唔好係公海講
保障大家安全

講明先 係歡迎任何人講既
理得你藍定黃 狗定人 貓定兔
我地好希望大家可以有個好始既渠道釋放咁耐以來既情緒
如果大家有朋友仔想入來無任歡迎咖

同埋記得不指責不要質問 任何指責及質問均無助大家發洩情緒

link:
https://t.me/joinchat/E2OHoFZRBnlI3qIuGfFikw

另外就係
過去個兩個月正正常常係比應屆DSE同學仔溫書休息既
可惜呢個政府搞到大家奉獻左成個暑假,為左自己又好,為左將來又好,為左下一代又好

早前有見連登上有多個關於網上問功課谷既需求,有見及此就有呢個DSE支援服務。

事實上,免費網上問功課谷一直以唔張揚嘅方法存在。谷內有十多位Tutors (當中包括現職老師及名校畢業生在讀生)同DSE同學仔。形式係以分科細谷你問我答為主,亦有提供簡單練習同改文服務。同學亦可以問升學選科等問題。
一直隱姓埋名係為左保障學生安全。但見到需求增加,又多左好多不同既補習post。所以我地希望提供俾同學多一個安全安心既選擇。

如有同學有需要,請聯絡:
TG: mama612
(暫時有足夠Tutor所以暫不接受更多tutor)

無論你係邊一到,保護自己,不要透露個人資料
香港人,加油!
樹窿再次歡迎大家加入
知道過去兩個月,大家既生活都過得好壓抑。有人係依兩個月之間同父母嗌大交,同伴侶分手,同朋友斷交,有人晚晚夜歸,有人用到無哂錢。或者你覺得好迷惘好無奈,或者你覺得無岀路。有見及此,開左個谷俾大家入黎吐下苦水,只談現實,不談夢境。希望大家可以舒發下,減減壓,然後大家一齊繼續向前行。

發緊想發未發就發夢都唔好係公海講
保障大家安全

講明先 係歡迎任何人講既
理得你藍定黃 狗定人 貓定兔
我地好希望大家可以有個好始既渠道釋放咁耐以來既情緒
如果大家有朋友仔想入來無任歡迎咖

同埋記得不指責不要質問 任何指責及質問均無助大家發洩情緒

link:
https://t.me/joinchat/E2OHoFZRBnlI3qIuGfFikw

另外就係
過去個兩個月正正常常係比應屆DSE同學仔溫書休息既
可惜呢個政府搞到大家奉獻左成個暑假,為左自己又好,為左將來又好,為左下一代又好

早前有見連登上有多個關於網上問功課谷既需求,有見及此就有呢個DSE支援服務。

事實上,免費網上問功課谷一直以唔張揚嘅方法存在。谷內有十多位Tutors (當中包括現職老師及名校畢業生在讀生)同DSE同學仔。形式係以分科細谷你問我答為主,亦有提供簡單練習同改文服務。同學亦可以問升學選科等問題。
一直隱姓埋名係為左保障學生安全。但見到需求增加,又多左好多不同既補習post。所以我地希望提供俾同學多一個安全安心既選擇。

如有同學有需要,請聯絡:
TG: mama612
(暫時有足夠Tutor所以暫不接受更多tutor)

無論你係邊一到,保護自己,不要透露個人資料
香港人,加油!
Sorry the group is private
入唔到喎
本來都仲睇到入面d野但未join
諗住禁個join
Join完反而就乜撚都睇唔到
比人block左
咁就比人騎劫左
仲要入唔撚到個group既on撚9
十幾年冇操過卷而家睇返d題目好似都唔太識諗...
要答問題先入到
比你tg 我unlock
要答問題先入到
比你tg 我unlock

得10秒
cybees
ok了
問題香港人實識答
拎到分紙了
m2 58都有5
等你upload
會唔會都有返啲基本嘅公式, 可以畀返啲同學去背?
如果唔係連2都攞唔到
m1都唔知幾多先5

利申2019 M1 73/100 LV4
你想睇啲咩
好多柒野
完全唔明點解可以錯啲咁既野
扣下扣下就得返5了
小卒

不過有d咩攪笑野唔介意都可以放黎睇下既😅
law of indices ?
factorization ?
用過,不過後嚟覺得太多重複題目,所以無用,最後自己買mock卷+操pp
仲有冇得報?
如果冇意外應該有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞