[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 數學 未?

1001 回覆
29 Like 63 Dislike
18 sorry
18 sorry
原來自己已經yr2唔小心有左代溝
其實唔難
我on9唔知係直徑😅
以前起到搵amath呢類題目會諗住直接d點知呢年封殺左
份卷做落好順
淨低嘅時間仲多過之前幾年
我仲諗住要d左佢😅
其實有冇教科書講過d咁既野
圓形經過嗰三點:
有兩點fixed,另外一點可以郁

圓形最細咪諗下fixed嘅兩點做唔做到直徑咪得
成件事好natural
exact7y
Probability 有無系統既方法判斷使唔使x2,就咁睇theory我明係有無計次序既問題,但一到題目就容易諗歪左
呢個似係閱讀理解嘅問題多啲喎
我閱讀理解差,成日衰依d位
做多d題目
見多d題型
結果唔同就要乘,例如射波:入/唔入係唔同結果,咁一球入一球唔入就要乘,但連入兩球就唔需要乘
有冇2019個考生報告,想睇mc答對率
同問
病到7彩都推post
應好多同學仔要求
增設一個ig 方便聯絡同share 考試資訊
ig name : chemathsbob

當然有ig 並不等如唔用telegram
只係雙管齊下
telegram繼續有3個人答大家問題
ig 用黎比我share 我既東西
要問問題 同學仔任意揀一個都得

ig第一個post 經出左
係關於一個 黃色免費補習平台 ,入面全部都係有心有力既黃色手足
佢地已經出左第一個數學mock
online做, 即時做, 即時批改, 即時feedback
名: standbyu.maths
佢地仲有chem 的 : standbyu.chem

我相信佢地既目的 同我搞既 免費課程 一樣
都係想幫返咁多位 同學&手足
我認為身為學生既你
如對政府/現況不滿
唯一辦法就係努力將知識填滿自己個腦
第二日先有機會走入政府入面將佢瓦解
如果唔係, 第時只可能會成為另一批毅進仔

光復香港
時代革命
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hongkongers-support-congress-introduce-and-pass-be-water-act

支持美國推出be water act同將來通過佢
快d入黎簽署
表達香港人既支持和立場, 對付班賣港狗官同奶共派
呢排大家無乜聯署要簽, 比個任務大家, 就係簽左佢同發出去比人簽
出版社大清洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞