[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 數學 未?

1001 回覆
29 Like 63 Dislike

呢條B真係計唔撚到用左成個鐘
答案係4(ga/3)^0.5
即係((16/3)ga)^0.5
我計到((17/3)ga)^0.5
仲有呢條part b點計都係70
點解答案話係140...係咪錯-.-點可能140
其實你有冇去錯post?
點解你條撚樣成日都咁煩😅

雖然我物理準備拎C range
但我啲物理功課係有90%up
我都用多一個鐘都終於攪掂左28
乜唔係減175
因為佢上邊寫175唔怪得計唔到😓

maths for fun
我都買左呢本返屋企
做前面幾份覺得還好姐 心諗無其他人講到咁離地呀?
見到依條即刻
btw lq啲part b題目係幾有趣既
到底邊個煩d
真心關你撚事咩我又唔係問你
不如諗下點解咁多人我唔屌淨係屌你一個?
我覺得第一份最尾金字塔果題出得好好
上年睇完到而家都好記得
咁我都係咁多人我唔屌淨係屌你一個姐
你又有冇諗下點樣
好地地一個數學post 諗住入黎溫下書
點知比你個考試失敗仔係度係咁問physics...
外面又唔係冇physics post
點解你條撚樣成日都咁煩😅
到底邊個煩d
真心關你撚事咩我又唔係問你
不如諗下點解咁多人我唔屌淨係屌你一個?
咁我都係咁多人我唔屌淨係屌你一個姐
你又有冇諗下點
好地地一個數學post 諗住入黎溫下書
點知比你個考試失敗仔係度係咁問physics...
外面又唔係冇physics post

呢條?幾得意
收皮啦死傻系
第一,呢幾日有冇dse仔係到問過數?冇喎。所以我有阻到人咩?有既話我即刻同佢講聲唔撚好意思!我阻住你係我唔岩同埋呢到我有熟人,又明知一定有人會識,點解我唔可以直接係到問而要得到你個弱智仔批准?加上就算真係有dse仔問野我都會幫下佢手,好過你條撚屌一直冇幫過人計數亦都冇任何分享建設,淨係識得講「你目標係2,做頭幾題做到熟。你目標係5**,做全份做到熟。」真係攞U既人都識講,心諗做乜鳩,人唔撚吠狗都笑
第二,我認我失敗,但係失敗得過你?我攞完3都起碼考返個5**,攞過F都起碼拎返過4.0,唔似你冇料扮四條淨係識話鳩人失敗,真係好撚慘
R ching grad左? 當年咩major?
由你第一句劈頭就睇得出你係個咩人啦

冇人係度問數同你係人地個post 搞事有咩關係
街上面冇警察我就可以去打劫?
冇阻住人就等如你做嘅野冇錯?
我講野冇建設性又等如你d physics 好有幫助?

至於我有冇料
首先都係嗰句
完全唔知同你亂咁搞事有咩關係
不過聽完你講都係得啖笑
有冇料我都唔會係度認叻
唔會大大聲話拎過4.0
叫做生活無憂咁囉,我就好滿足
人言可畏,一個人如果真係成熟嘅,成年人點會仲同排中學生係度鬧交。做人若果太低能,我覺得好可悲,20,30歲人仲可以揾補習學生,冇份正職嘅,真係唔知點。連自己人生都顧唔掂,仲有心機理人d嘢,仲同中學生講嘢嘅,我會覺得好可憐。可能就係當retake group 係交友apps,揾女朋友lo。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞