[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 數學 未?

1001 回覆
29 Like 63 Dislike
其實joint us還好啦,小弟臨考前係joint us mock做左題同DSE幾似嘅,救左一命
Paper 1 條大題望都去都係DSE有機會可以出
個人覺得A2同Part B都值得一做

btw 佢d MC出埋d多邊形,問咩足球兩個面之間嘅夾角,果d認真離地

反而學友社果份認真膠,如果想清concept/試唔同題型嘅話,價值好低,做完攞滿分比自己打飛機又有咩用
如果physics都好似呢度咁有討論區就好
https://lihkg.com/thread/1858483/page/1
我入左去問低能嘢
佢地都照答
學友社卷你拎到滿分?
有冇學校會網上比份mock做,想交換
有其他學校既mock同你換
預埋我
我手上都幾多貨
留tg 互射
預埋我
Let radius=r
then centre=(r,r)
又藍又紅又黑
黃到發黑?
個點係條線上面同埋個點係圓入面
條線穿過圓嘅兩點
yes
犀利
好多數神
x>=1 or (7>3x+1 and 3x+1>x-1/3)
x>=1 or (x<2 and x>-2/3)
x>=1 or (2>x>-2/3)
x>-2/3
2020DSERetaker, 差唔多做晒所有DSE既Past Paper
Paper1 85/105 up, paper 2, 40/45 up
發覺d失分位主要錯係common mistake (e.g. 睇漏/錯字)已經highlight左d字都睇錯又或者係3D搵錯左角or高
90-11既CE已經做左2-3次,已經唔想再掂
我應唔應該開埋AL/CE Additional Math定係做多次DSE先?
睇錯字睇少咗錢呢個問題可以點解決
解唔到做幾多百份卷都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞