人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
呢個都真
好多時其實其他人知唔知 care唔care 有咩意見都無乜所謂
好多野都淨係想佢知
幸福唔係人地俾
你既幸福感取決於外界既人事物
你永遠都唔會幸福
只有你自己先會俾到幸福自己
我好撚廢 仲未計唔知會唔會搵到工搵唔搵到房住
仲要外國好多大陸狗 唔想比呢班人壓榨
始終旅行同做野唔同 其實想去荷蘭愛爾蘭好似與世無爭啲同少啲大陸狗
冇咩野值得開心
唯一覺得重要嘅可能得返堆識落嘅朋友老死
所以我算得上係啲咩 就算求救都話我夠想死喇
無可能唔溝通,除非佢唔想再行落去
建議盡快講清楚
長痛不如短痛
愛過好難做好朋友
X2 無家庭溫暖
所以要同佢地鬥長命
可以點算 無出路
可以搵下資料先 之前見有個fb grp講荷蘭working holiday
https://m.facebook.com/groups/2354425231447624/?source_id=2451975228206839

利申去過荷蘭 幾中意果度
其實依架小小野已經可以忍唔住屌
但自己都會死忍 唔好比自己爆出黎
只有掙扎嘅人先會被救。 放棄嘅人一定會死 好采被馬上就捱唔住。
無情傷人但可喚醒腦袋, 情緒波動越大越要保持冷靜
但唔想生命入邊無左個人
黎緊可能會去外國讀phd 香港嘅所有人都好珍惜
諗唔到 比人嫌棄又煩又無用早應消失
真呀 其他人應自己即刻灰咗
想佢在意既人唔在意
屌出聲! 發泄下會好d 咩都忍 人都癲架
我有聽過但唔係好明幸福點比自己...
要呻要呵熱線 (133) 6442 5387
我都係絲, 絲打要頂住
同我傾下計, 打黎鬧下發洩下都 ok
無。。。
所以懂事以黎都係靠自己
不斷提自己人生就係不斷loop高高低低高高低低
好命嘅畀我loop到60歲就完
唔好命要捱到七八九十歲就仆街
大家係咪都會keep住見面傾計
我好少了 人大咗個個都好忙 得我好撚得閒
如果我嘅人生中真係會揾到一個真心朋友,咁都算啦...
可惜個個都好冷漠咁...
都真係 好多野靠自己 成日覺得要努力d 同好好保護自己
問佢係咪唔想繼續行落去佢又話唔係
其實佢又唔係對我唔好
不過係一有事就掉低我 諗咗自己先 加從來唔會認為自己有錯 好睇唔起人咁
好多frd都有異性 冇人性 唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞