人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
唔好同人比較,見到人有你冇只會越黎越唔開心
每人出身唔同,有d野冇得強求

試下發掘自己有興趣/有專長嘅野,俾心機同時間落去,可能會有新體驗

一突破到自己果下,你會覺得好爽
一齊啊 少女叫雞3P 正
好難日日都扮正面撚
係 致萬二分敬意 鞠個躬啱唔啱
乳神 點突破 講黎聽下
唔好污染純潔嘅百合
你條粉皮 我好心陪你咋
叫鴨羞辱賤男人
唉岩又比老細屌完 拍拖關係又唔好
全部都錯晒 可唔可以快啲死
點解一啲開心都搵唔到
我中意呢個名 比我做ac名得唔得
完全明你想要個種關係 我都一樣諗法
點解要咁執著兩個人先可以稱之為開心?
曾經一個人都好開心
直到依家都係逗緊雞碎咁多既人工
但日日準時收工返去撚貓
勉強夠錢讀自己想讀既碩士學位、
做gym、間中一個人去禪修去旅行
間中同frd食飯鳩up,唔洗怕有異性無人性因為大家都單身毒摺

後尾有人追,直頭拒絕人地
話第日有晒plan過幾年就去出家唔好阻頭阻勢
依家真係俾人阻頭弱勢
不過無所謂既,等佢死左+仔女獨立先囉

但重點係,如果你單身既時侯都唔識自娛
當你同第二個人一齊既時侯你既快樂係靠人餵
同食軟飯無分別,仲會加重人地負擔
因為佢未係咁熟悉你,根本唔知你想要啲咩

生活一直係好卑微,但心靈上識自己餵飽自己係好重要
紐約係多少少homeless 見到黑人會驚少少
巴黎就見到係人都驚
屌閪
一個人都開心到咁要個男朋友嚟做乜
你個境界好高但有幾多人做到
說易難行 咁獨立跟本就唔需要另一半既存在吧
某程度上都係嘅 尤其我鐘意影相
不過寂寞嘅時間都係比較多
我都好寂莫 有無人比我依靠下同攬下
人生已完
心態上要慢慢改變,唔好為一d自己控制唔到嘅野而灰爆崩潰,少少唔開心係ok嘅,但係唔好沉淪左咁

冇人對我好唔緊要,重要係自己要對自己好,久唔久做下d令自己開心嘅事

真係唔開心果陣要搵下有d乜野係可以令自己走返出黎,冷靜一下先,方法人人唔同,我就鍾意瞓個覺或者一個人搵個地方坐下

調整好心態先有機會改變現狀,不要無限loop
咁亂黎嘅名你都喜歡
絲打咁冇要求嘅咩
唔洗屙督尿照都知人生已完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞