人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
我改左名 都係Gakki醬個件垃圾黎
不過最近好迷夏目漱石 幾鐘意呢句野就改左
多謝你
有諗過學門手藝 跟住我男友一句話 咁多人做 仲做得好過你 點解要搵你
我即刻駁唔到
留下tg做咩
X2 討厭自己 幾時可以死
嘩,咁講嘢㗎
聊天
點先可以好似你咁獨立
同樓主好似 好灰機 好似對咩事物都失去左興趣咁
冇咩值得留戀
依家失業 又失戀 同ex變左sp咁
但我似係樓主男朋友果種 唔願溝通既人 因為覺得要解釋自己 要講自己諗法好麻煩
我分左手之後都意識到自己呢個問題 但唔係一時三刻可以改變到
不善溝通都令到我好憎自己 咁樣感情、工作、交友都出晒問題
我都好想意外/急病死
不過又唔敢自殺
負能量係真係會傳染
怕再有犧牲所以我趁我有N張太空卡
用來做下傾訴熱線
直接過 tg

定立一d短期目標 用成功感取代頹廢感
好tense時睇下戲煲下劇分散吓注意力係可以舒緩到
尋晚我去左睇 It 2
嚇到喺戲院叫出嚟好 L 爽 睇完戲再食餐好
返到家追 po 會有更清晰既睇法
其實樓上有講過
好想咩都唔在意
心好累
係呀
呢個問題我都諗咗好耐 加上呢排發生既事太多個人好混亂 以前打下機踩下板個分散下就無乜野 兒加晚晚都訓唔著 工又唔想返 21歲仔搞到咁
我會好嫌棄自己對住nds 接受唔到 但你講緊而家定之後工作環境?
改得咁突然
佢同我以前對我初戀一樣,總有一日佢會後悔
唔開心上黎傾下,呢到有人一齊傾下都幾好,講唔到咩令你開心,但支持你
我都好嫌惡架 好多文化差異 好多野都接受唔到
香港有屋企人好少少
過到外國讀phd 做嘅野本身都難 去到外國又無人無物 驚會撐唔到三年畢業
事實嚟既
句野某程度上其實都幾浪漫嘅
有興可以google下
我只會尊重每個人嘅興趣,畢竟呢個係佢嘅人生
Lm
絲打too,有時都覺得自己好失敗
A0,無男朋友,最近仲要失業
感情同事業方面都覺得自己好失敗。
不過我相信,每個人都有自己優點、長處、吸引人嘅地方
可能你仲未搵到啫,總有欣賞你嘅人。
去揾多D興趣,學多D嘢,學識欣賞同愛自己先。
傻啦,冇一門手藝/學識係Day 1就好得過其他人,有經驗就知手藝野完全唔係鬥叻係鬥毅力,只要夠堅持個level係一定會提升,因爲你會越來越多經驗知道要點做,但係你一定要夠恆心同熱誠中意做呢樣野而唔係完全為錢。就算手藝好唔好都好,做生意都唔應該係去同其他人鬥跑同一條跑道,而係同一個基礎上去加自己獨特既賣點自己開條跑道去令到其他人想同你比都冇得比,否則邊行都好一定係做唔長,除非你真係同一條件下最叻個個。

講番活動,最好係去啲辛苦小小既,尤其是體力上,咁你先有機會有藉口依賴你可能中意個個男仔,借下佢水飲,share下tissue抹汗,扶下你咁。當然你外表起碼要乾乾净净啦同埋唔好眼高手低去揾件彭于晏咁既做目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞