人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
評已正
你好好心機仲打咁多字比我
我真係無諗到呢一點 多謝你
睇到彭仔個到笑咗 其實我唔使識其他男仔
我男朋友好好係有啲位要磨合
係頂唔順佢郁啲就走咗去 dum低我 同埋溝通唔到
完全浪費星期六日
摺到抑鬱
以為自己開post
毒絲朋友唔多,知心好友得2、3個,
不過依家都幾享受自己一個人
巴打 其實心地好自然會有人發現 唔需要太介懷外表
唔準睇hk01呀
發現自己對好多野都愈黎愈冇興趣 每日淨係返工放工 放工放假淨係想攤係到hea下 完全冇目標

打份牛工搵得雞碎咁多 身邊d朋友個個岩岩grad就20幾30幾k 覺得自己好廢好重無力感

同屋企人關係又唔係好好 想溝女但係又完全提唔起勁 想搵個親近既人關心下都冇

以上既野同fd講又好難啟齒 搞到對住人個陣時迫住戴面具一齊嘻嘻哈哈 真係好攰

有陣時內心真係孤獨 做人又做得咁廢 真係唔知做人有咩好開心
強行同啲fd 一齊,不如自己一個人。但係識下吾同人,可能會搵到活著嘅意義。

短期可去下local 為主嘅城市(非東京,大阪),睇下人地嘅生活,暫時放低香港嘅嘢會開心啲。

人生咁長,無意義咁生活實在太苦。所以我吾做政府
幸福要自己搵咖!
唔準坐咁高搵, 搵唔到嘅
坐埋一齊傾下
加油
開心又係咁過
唔開心又係咁過
點解要開心
我以前屋企既教育教到我認為我自己既價值係在於人地點睇,所以我自我價值好低,就算有野叻。有一年家庭戀愛朋友學業各方面同時將我打擊到谷底,我就開始哩埋,身處一個屬於自己既空間做自己鍾意做既事。慢慢發現原來無人打擊我既時候,會容易察覺到自己都有欣賞自己,只係平時太著重人地點睇、為滿足人地,忽略左自己既聲音。唔好以為我好正面好有目標啊,我都係啱啱踏出第一步,仲了解緊自己,我都有自知之明知道自己好多野唔係好叻,但至少唔會踩低自己,嘗試鼓勵自己,留意自己擅長既領域。

首先問你一句想唔想自己有出路先
我明 講就容易
但一日仲愛好難唔介懷對話點對自己
我都搵唔到
我只係想被重視比人錫比人愛
可唔可以長期home office
你講嚟聽下
可能你諗得自己太高 跟本唔會傷到人
其實可以 我advisor唔係坐我個邊
基本上一星期搵佢幾次同佢講有做野就得
不過呢排有實驗要做就要番去做下咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞