人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
第一步 做運動

個腦會fresh好多
咁感情有咩唔順利
講出黎聽下
樓主,睇開啲,依3個字講出黎好易,做就好難
我同你講下我經驗緊既
我追緊個女仔
我識佢嗰陣佢同男朋友岩岩散,咁我地一開始關係唔錯有傾有講既,到之後同佢出街留意到一樣野就係佢同個ex傾得好密同埋wts 置頂仲係佢。咁一開始我就當唔知咁,但其實返到去自己係好唔開心不停諗,諗下諗下又幾個月我忍唔住問佢點解會咁係咪仲未散,佢答我只係朋友咁樣啦,跟住過幾日見面又見到又係同個ex傾喎 跟住又唔開心,到最後我同佢因爲呢樣野嘈左3-4次,亦都激得佢好燥,最後我同自己講,睇淡啲,睇開啲,人地既野改變唔到,咁咪做好自己先,到依加我佢地一樣都係咁傾得好密,我見到唔開心就一定架喇,但一唔開心我就同自己講:分左手一樣可以做朋友既,唔好不停懷疑人啦。自從我識得咁同自己講我唔開心既程度細左好多,但依然有,其實已經好大幫助。

你話唔知有咩值得留戀,其實有既。
打個比如:可能係一個人,但係嗰個人出現係你生活前你係咪真係已經準備好自己呢?
想被愛要先自愛啊!如果一直咁唔開心又點樣令你好既一面表現出黎啊?點去吸引到人呢?
做好自己
做好自己
做好自己
希望你明我意思
前排有個post話想自殺我仲叫佢唔好自殺
要投票
如果我想搵一個我可以付託終生既人 咁虛無既野可以點
想自己搞下啲小生意有唔知有咩門路
無所謂啦 就算焗到一睡不起 又何妨
點解
乜你未block佢咩
呢到係感情台呀 唔係成人台呀
點解會覺得自己存在係錯
其實我都有啲咁諗 乜貢獻都無 剩係一味比人嫌棄
但佢又唔同你講....ig fb無post佢男友?
同路人
想知幾時死
唔想咁長命
點解呀
咁易死嘅話我都想
想死嘅死唔去
真 但越想死越死唔到
想企出馬路比車車死但又唔想累到個司機
跳樓自殺又無勇氣
想寫遺書但我一寫發現跟本無野需要留低
其實都想 ...
跌左100蚊,好唔開心。
執番50蚊,即刻好開心。
點先可以唔執著
我覺得呢啲人好叻
成日走咗去 唔肯溝通從來唔認錯
鬧交大家都會 可以溝通解決 但佢永遠走咗去dum低我 由得我9up唔開心 唔會哄我
呢樣最大問題 我真係接受唔到點解可以講講下野就走咗
乜問題都無解決過

溝通 跟本唔肯同我溝通
Share新聞或者post比佢 咩都話睇咗就完 咁睇咗都可以討論下
U mean 今次呢次呢個革命? 真心輸咗我都會自 接受唔到
你地無做錯到試下注視自己多啲,同自己對話,多啲問自己問題,了解自己先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞