人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
廢po由我沉

返工無前途 逗得雞碎咁多人工
感情又唔順利
香港警黑合作 官官相衛 濫權 不公義

好羨幕有啲人乜都唔使做就有人錫有人愛好幸福

幸福點解咁難得到

人生已完

同人講好辛苦想自殺 人地都唔會當真 覺得我講笑
其實我好辛苦 人生仲有咩值得我留戀
但我太撚廢 自殺都無勇氣
如果有意外或急病即刻死就好
我係絲
為某樣野努力囉,好似抗爭咁

同埋睇下依個世界 周圍去下啦

你所講既幸福太表面,心靈上既幸福先係值得追求
巴打你係咪都唔開心
就算有錢有前途都唔代表會開心
心靈上既幸福係點?

有無人覺得兩個人可以結婚白頭到老真係好難
https://lih.kg/1575847

我睇完呢個post喊到痴線
我覺得自己好孤單 一個人可以點幸福?
收錢不了
依啲真係好難會傾到
有咩值得留戀
有咩值得你開心
人生總會有野值得開心嘅,你覺得人地好幸福,咁你又知唔知人地之前有幾努力去爭取佢嘅幸福,背後做左啲咩,又或者犧牲左啲咩?
人生仲有希望,雖然眼見唔到,但點都好,存在好多可能性
我都比人羞辱到行屍走肉咁
幾歲?我情況同你一樣
希望努力可以改變到現況
唔知 答你唔到
因為我都係個唔識開心既人
外人睇兩個人白頭到老當然係好難得,當時人未必咁諗

你孤單係因為未揾到樣可以用一生時間追求既野ja
講真我有諗過打電話去個啲咩防止殺人個啲熱線
但打去又講乜好 好奇怪 .... 跟本唔知點開口
同埋我覺得我應該有問題 但我諗正常都市人都會有我呢啲問題 ...
一齊圍爐
如果對方係一個岩既人 跟本唔需要做啲咩都可能得到幸福

有無人覺得兩個人可以結婚白頭到老真係好難
https://lih.kg/1575847

我都唔知
最近又係有感情問題
番工做研究又好多困難滯 問advisor佢又係乜都叫我試下先
早排係連登 fb 都仲叫有少少其他野睇
依家日日都唔太想上網
日日放左學都逼自己落去跑下步 跑到個人夠攰番屋企就睇陣書訓教
記得前幾日見到個巴打話返工返到勁唔開心 又搵得唔多 之後佢辭左份工返part time 得閒去做下運動 其實咁樣都幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞