人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
有咩想做呀
社會障礙 吔屎啦
我明啊 有時唔知為左咩生存
但點都有野你係留戀既 只係你未諗到
今日諗唔到 聽日再諗 聽日諗唔到 後日再諗
諗到諗到為止
如果死左先諗到 就唔抵啦
張愛玲說過:「人總是在接近幸福時倍感幸福,在幸福進行時卻患得患失。」
好老實,我覺得唔算。
食好西係好動物性嘅野,係人都會開心。
但如果你可以用食好西發展到目標出黎,咁就算係。
點搵中意既野 成日樣樣都想盡做 成日覺得做唔夠 要努力d
係唔知點開心
好多friend都係咁 唉
我有個同學同你好似,明明有day off都reg滿曬成個timetable,lunch都冇時間食,我問佢點解佢話唔想浪費時間,
巴打係咪都係好有衝勁既人,好佩服你地呀,
我諗涉獵得多既時候梗會搵到一樣你特別想研究既嘢,我自己細個無聊就走去睇書,接觸到啲天文既嘢,個陣雖然睇唔明但係覺得好神奇,而家入到大學終於有機會可以sit下呢啲堂。對我將來冇乜幫助但係我覺得實現到自己就會好開心,所以我成日走我major堂去上啲關於astronomy既堂。 第二時出黎做嘢可能就冇呢啲機會啦。
而家呢個時勢大家都好唔開心,加油呀巴打,香港人加油。
曾經一個人去過大峽谷 又上過聖母峰
個陣應承過自己係去探下路先
第日要同女朋友再去 如果有
都想搵人吹水
其實冇直接關係既 拍拖都未必表面睇得咁甜蜜 close relationship 都唔易handle
頭先好那大雨
餓死哂佢地囉
細個成日聽
為左睇蝦過你既人仆街闔家鏟
都係 有陣覺得 點睇真係睇你心態 就算有男女朋友都可以覺得孤單
係唔易 不過留意到自己有呢個需要 都好叻 係第一步
溝通下 可能就有
真係 好多時見到廢中都好激氣 成日屌鳩我地 佢哋做左d咩 我地呢代 又雨革 又反送中 次次都好唔簡單 好辛苦 可能係英雄做時勢掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞