人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
我窮矮肥毒柒短禿咩都齊出身唔太好,都試過比父母當出氣袋同小學雞比同學仔屈我用粗口罵訓導,我父母見家長時當住訓導要我認錯,果刻即使係小學雞都覺得好悲傷,一回想起都成日偷喊不過又係我小學雞嘅時候有過大病,唔死都算好彩,父母就開始對我好啲,不過成個身路歷程繼續都係因為我成績唔好同搵唔到錢keep住有小爭執攞咁我從來都唔怕認自己廢嘅,但我本身覺得同人交流係好辛苦,啲人就成撚日背後話我冇禮貌點點點,覺得我生存就要取悅佢地咁,又唔知道我專登同人講野係唔望住人係怕你地覺得我人又柒眼神又惡呢啲野都算,我住果度樓上滋擾嘅問題已經持續左好多年,搵相關人士處理過, 當面屌又屌過,樓上班仆街係都要係夜晚跌野拉野先安落咁, 成日都覺得世界係咪想消去我嘅存在
希望我男友有日終會意識到
可惜岩同佢講佢仲覺得當時討論完咗唔算dum低我走咗去 但明明我仲繼續講緊 咁點叫討論完?

其實返工只係為咗生存
我有睇it 2 只係記得睇完男友黑黑地面 同入去睇前2個人咁
多謝你既善心
點為之有事就走左,有無得具體D
睇下係咪真係咁賤
我唔知點幫你 大家圍爐
多謝你 我已經對佢無晒希望
好可惜
你上嚟呢到 雖然遠水不能救近火 只能隔住個mon傾訴

無人care仲慘過屈住
揾我最好既朋友傾下
食咩藥
培養d興趣啦,世界其實好大
而且好多事都係控制唔到,話就話命運在你手,但係人都知好多野都只能聽天由命
人會唔開心,係因為focus左係自己做唔到既事,你集中左睇e邊,咪自然覺得自己咩都做唔到
好多野睇遠d、換個角度睇已經好唔同
Google咗 唔識日文
有人傾下算好好架喇
早排厭世得濟 又唔想番去對住佢地
Remote homeoffice做左兩星期野
開學番番去佢地以為我去左邊旅行
打中文意思嘛
渣gaaa
搵唔到地方發洩 好驚傷害到人
我都唔知點教 受過多年長時間訓練(返工)
佢唔係唔比我學 只係比啲意見我
佢唔會管我
14年 點解分手
你係咪身邊本身有知心朋友
定你已經享受一個人
我連感情都冇

我都成日覺得世界了無希望。想有意外死。
跑馬都冇埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞