人生有咩值得開心

840 回覆
250 Like 6 Dislike
呢到比唔到答案你
想但無能力
學3D起模啦。
即係多啲觀察身邊既事同物?
邊到學好 你本身做廣告?
講嚟聽下?
真係太舒服啦
沒期望就冇失望 又唔識溝女 硬去溝 又唔自然
你有冇啲咩唔開心想揾人分擔下呀
好難講
好似埃塞俄比亞既兒童
一生出黎面對咁既世界又會有咩值得開心呢
感恩吧 自己唔滿意既感情就俾勇氣去割捨
人生得一次 係考慮過正路既就去做囉
應該話多D留意自己內心,唔好比自己GE情緒影響行為
https://treehole.hk/%e9%9d%9c%e8%a7%80%e6%98%af%e7%94%9a%e9%ba%bc/
所有野都係相對,
一有比較人就會好容易唔開心
生存為乜呢個問題真係好難答,又冇人可以代自己答
問題係你自己冇目標
廣告大把(2D)精英,
你睇文宣組就知。
2粒鐘左右就起到。快靚正。
3D modelling 就仍然缺。

當然2D仍然可以,因為時下digital marketing 仍然需要。

順便學吓剪片,都喺手藝來。cut edit 到 apply effect, 有心3個月就得。但要得心應手,就喺藝術。
就算你係搵得錢多 係人地眼中嘅有前途都好
俾你辛辛苦苦搵4 5萬一個月 有層樓好未?
你都唔會開心 因為你只係做緊一個奴隸

物質帶來嘅開心只係好短暫 人真正嘅開心係由愛組成
當然唔係話兩個人相愛一齊拎綜援都得 但夠用便好 用多啲時間去追求一啲心靈上真正嘅開心啦

至於面對暴政 的確係好無力 但盡便自己可以做到嘅野就得 無愧於心加油啊 好多同路人
咁都要踢爆
岩岩有幾下頭頂閃電
幾驚會劈落黎 好彩平時有幫呀婆執下橙 扶下佢地過馬路
係呀 做人唔好去比較
比較會將別人視為對手 敵人
如果咁多人都係敵人 有咩可能會開心
另外 不停追求別人既認同 亦都係唔會開心
因為認同既需求可以係無窮無盡
你個名

由其係係香港呢個咁K型GE社會,
大家真係應該要係心靈上搵多D滿足感
Um....我sad嗰陣係佢消失左先會咁,但佢依加又返左黎,但佢依然同個ex傾得好密,我都唔知係咪真係散lol
雖然我識得安慰你,但我唔識安慰自己....其實一直keep住好down 好想搵人傾但冇人明...唉
所以冇生存動力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞