『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
外交部 : 港人持英護照亦屬中国公民
https://lih.kg/agCsHnU

副簽個confirm someone’s identity 係咪成張都係副署人寫同埋簽名?
我自己係咪冇其他野寫
BNO post 繼續熱鬧
我本錯國藉bno岩岩俾hmpo簽收左
搞掂左再上黎分享下成個流程
LM
希望未批既個個都盡快批到
上2年搞左2-3個星期就出到bc passport啦
變左british overseas territories
你首先是
好驚呀
除左出口術,強國重識做D咩?
集氣今晚approve
因為我父母其中一位唔係拎中國/特區又唔係拎英國護照
但我細個時都係渣BNO ,佢應該當左我係中國血統咁計?
咩國籍先
要睇睇

31號寄掛號
咁點算?可唔可以同HMPO講返印過一本?
不如下個post打返
Delivery左太約幾耐會received
Received左大約幾耐會join q
Join左q幾耐未approve係唔正常
Approve左幾耐會收到dhl sms
10個有8個留言先啱啱received左幾日就叫春做乜鬼
呢排咁多申請 status仲要係人手update既 等多一陣好正常
仲有追左post幾個月近排啲伸手黨多到
話說reported lost passport
打咗比佢講名 生日 hk id no
個staff話收到email唔洗理 呢刻就可以申請

因為我次序錯咗 online apply完先報失
我問多句 啲文件係咪唔洗附上ref no佢話係
SAR仲未覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞