『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
Hi希魔巴打,又想擔單問你關於bc野
我父母持有1990居英權張cert,但無拎bc passport,只有舊bno
係官網填有registration certificate 就指示佢地去申請first passport

但我本人作為第二代,無cert,姐係我揀續passport
我地family apply時,需唔需要寫多封信標明我都係申請緊bc?
佢應該唔會當我係續bno掛?
我當日手快快打錯England ... 事後都好驚彈申請,好彩最後冇事!
你應該問佢做咩唔共享大灣區既榮耀,然後再問佢係咪中國人,係咪要搞港獨
佢哋應該都知我哋係唔識分
正如鄰國好多地方我哋都係唔識分一樣
呢啲拖去打靶就啱
正宗藍絲有著數就可以搲爛塊面
HMPO試過係要DEED POLL
60日

有無人試過 假如張相唔得 會email比link 再upload?
係會

有冇LINK
英格蘭贏波!
未有 。之前up嗰張個頭太大 無左膊頭 但網上又過到 。估計應該唔收貨 所以問定先
DHL可以Check下係直航去Heathrow定係去德國Leipzig再轉去英國
Same case

佢會叫你交你父母張cert
但至於係唔係交左就得,我都唔知
如果你「揀續passport」,即係你本身都已經有過期BC既passport?
咁直接send本舊既比佢佢都應該會知
其實可以照直講我無同你keep in touch咁多年
好難幫你做人格擔保
叫佢去搵香港公務員做副簽啦
反正佢深藍肯定大把狗frd
暗串到佢無野講
You cannot get a refund if you cancel your application or you’re not entitled to a passport.

人哋都要做好嘢先reject到你㗎
又唔使人格擔保咁嚴重
認樣啫
不過點都好撚化佢就啱
身份加左個英文名字都要
照試下先 唔該巴打
要報返葡萄牙出世紙就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞