『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
你自己有無bc先?無就應該first apply!同埋佢會問你續邊本護照,一個人係可以同時擁有bc同bno兩本護照。
唔係90日咩?
感謝巴打們幫手,成功續領BNO

分享番經驗,小弟舊個本BNO係小學時做既,06年過期
照跟程序入資料,唔需要副簽,8月22寄,9月7就收到,新系統好easy,完全順利完成
寄舊護照同其他copy就用空郵掛號,大概50幾蚊,一星期內到,全程有得check住
included child?
included child嘅個人資料都會有record
BNO 只係一本垃圾, 聯署達到標, 我灣仔碼頭裸泳去尖沙咀!
https://lih.kg/1490914

大家準備好入去提找數未
DHL 3/9寄
5/9 Yates簽收咗
到而家都未update status
尋晚淨係收到HMPO email話提我send document
應該只係auto reminder?
PE睇完如有問題會跟進
真係唔岩規格佢遲啲會叫你再upload另一張
唔該
cut相個時明明留咗頭頂有空位 但upload完冇空位 仲cut咗少少頭髮
係佢show唔哂出黎定係正常
咪係 比我都唔忍佢 牙斬斬丫拿
巴打耍走佢太好人
29入queue 正常唔係lost case 仲未有消息
有冇人耐過我
我都係咁, 唔知得唔得
仆街 我無bc
但我已經填左續 點算
無呀得舊bno
但我已經填左續passport,點算
要交文件到有段咁既野:

If any of the following apply, you need to send additional documents:

咁佢見到我父母張cert應該識do掛
me2,連email 通知都冇
自己屎忽痕上去查先知join 左queue
同你一樣未approve
Join q 好似真係無通知
Received 同 approved 先有
28號入仲等緊。我加英文名耐啲啩
應識ok嘅,時間問題姐,我女朋友同一時間queue都未approve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞