『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
我直接sd左水費單中文地址佢email話唔得,我再直接dl銀行statement pdf send俾佢,即刻appoved左
睇 officer
俾係人情 唔俾係道理
佢email有講online bank statment 可以但我唔肯就咁print得唔得
星期一再集氣啦大家
一陣入境個陣可能比人問到口啞啞,你唔怕就得。因為收護照個時張野有講到明叫你睇清楚passport資料有冇錯。講真個個都想要BC,但有冇咁易先得架。

(唔岩聽可以skip佢)
d人真係精神分裂得黎又賤格!話說我從2014年尾已經於朋友圈透露打算續返本BNO,當然惹黎好多冷言冷語,更甚係人身攻擊 "好地地中國人扮乜英國人!唔鍾意中國點解唔走?" 之類說話,當中有個打藥房工深藍朋友都有咁話我,自從佔中後,佢睇唔過眼我當時成日去發夢,我又睇佢唔順眼,互相冇聯絡差不多四年.... 今晚忽然收到佢whatsapp call (因為我身在澳洲,冇IDD),問我係咪續到BNO,佢都想續,可唔可以幫佢副簽,我其實唔想幫佢,因為真心覺得呢d人唔應該幫,所以耍佢,話唔好意思,因為今年五月英國轉新申領系統,要interview做品格檢查同英國憲法考試,我做完唔合格,續領失敗,所以冇BNO幫佢唔到,佢可能事先從其他common friend口中知道我其實係續到,話唔係喎!xxx話你續到,唔好點我啦!我答佢xxx應該記錯係另一個,我真係續唔到,跟住話有事忙,就收佢線。
始終朋友一場,本來大家互相幫助好應該,但呢d為個人利益出賣做人原則,今天的我打倒昨天的我既垃圾,幫唔落!連朋友都唔想做!
打錯國藉尋日退左俾佢簽收左
今日冇email
有D心急
實有呢啲貪jetso既人
我會一早block鬼左佢,唔差在一個損友
唉見到個個都咁快,我老豆老母個本咁q耐真係好焦急。
個時網上填資料,爺嫲公都死晒,得返個98幾嘅啊婆。
老豆老母又唔記得佢地老豆老母既生日日期,更加無佢地既出世紙。唔知係咪咁所以搞勁耐都係joined queue緊,琴日webchat同佢講咗因為死晒搵唔返資料,希望可以快啲批啦
正啊一定唔會幫同自己政見唔同又反左面既人
Btw佢都幾厚面皮
水電煤稅我都無
依家申請試下俾保險 銀行 同圖書館試下
圖書館係政府信 一定可以
之前loop post 好似有見過預約圖書之類政府會寄信比你??

上次特登save低既,可以試試?
銀行信係有機會彈,不過近期少咗,你可以預約圖書,會有信寄俾你,前提係揀咗英文為通訊語言,郵寄為通訊方式。
所有集會開始前,應先唱頌或奏《願榮光歸香港》

參加者應當起立,肅立致敬
右手置於心胸前
任何非宗教的頭飾應摘除並放置於左肩

因為我有加英文名 咁去左申請登記事項書明書
都有列我地址 但係地址就全寫
我俾嘅資料就係簡寫 姐係 RM ROOM , EST ESTATE
HSE HOUSE 唔知會唔會有小問題
依D簡寫係咪通用 好撚白痴
兩個宣誓一次攪
登記事項說明書都ok??
有齊改過嘅名
父母親名
地址
最後2000大直路
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

PUSH埋自沖涼
應該係Great Britain
多謝巴打叫我SAR埋
等我再講圖書館大法
https://lih.kg/ktgaaLX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞