『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
出世紙 打算send 正本 父母結婚證scan 咗 color print 出嚟
高危 means ? 唔俾返我 ??
唔係 應該正常4~6weeks
最後都係決定去快圖美影相算,廢事煩
photomax好似最低消費紅衫魚一張?
最緊要收咗時唔好後悔!
岩,我岩岩收到本bno 都冇cut 我個頭幾靚仔
老豆老母張結婚證好珍貴...
岩岩收到
Sent哂正本去
好在冇唔見
為求目的...唔理佢啦
屋企人叫續 老實我爛命一條 就算俾 citizen 我都唔覺得咩一回事 都唔會去嗰度 都搵唔到食
集氣
今日唔知聽日事
有一個好啲嘅zone就喺眼前唔當唔霸咗個位先咩
今日收到新bno

少少分享
問過親生老豆 (已離婚)死都話我冇整過
但身份證大法中哂 然後娘親竟然搵到舊個本出黎

舊個本bb相 01年已過期
要舊bno 副簽 家長出世紙 結婚證書 本人出世紙
副簽搵左揸特衰 有指定職業frd簽
特衰 身份證全彩印 屋企人出世紙全彩 煤氣單正本 副簽朋友特衰副本
我係叫我老豆whatsapp張出世紙俾我
我彩print出黎 a3 size
冇俾到結婚證書 離婚證明
空郵掛號50幾蚊 10日左右更新左office
簽收
joined queue 同approved 都係兩日內既事
然後好快去左dhl
今日簽收了
前後用左兩個禮拜多啲

多謝整docs既手足
完全跟docs做哂 輕鬆續 副簽我覺得其實唔使咁緊張 最緊要係有人幫你簽張紙啫

祝各位順順利利續到
點解寄唔到 個地址錯 你應該新bno 都收唔到架?
唔記得講埋張相都係用三叔s10+係屋企塊白色牆影 冇陰影就過關
請問各位巴打收到新passport嗰份先定係還番證明文件嗰份先?

我啱啱收到新passport了
但另一份未有聲氣 正常嗎?
今日我兩份一齊收
手機影啦,背後唔好有影!
想問之前係用開廁所板去日本,依家轉用bno 有冇問題?會唔會好似台灣咁要用死第一本?
冇 都係咁照入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞