『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
thanks
問過呀媽 應該有申請過
中曬身份證大法所有條件?
係呀
我覺得你如果9成肯定自己有,可以apply咗先慳返啲時間,我女友打去hotline問個agent直頭叫佢直接apply。

你穩陣就SAR,之不過我8月send request去佢2星期覆我。
太耐無續 classify 左做new application

HMPO 通知我佢收到文件之後2日就批左
新BNO已on the way
十分快手
恭喜恭喜!! 我仲慢慢等緊每日係咁 F5
29入Q 仲未有消息

過期太耐 想增加成功率 有無巴絲可以幫手副簽一下
而家先識一個巴打跟住兩年後
96年12月 到呢家都12年 無副簽大概都唔成功 想搵有心人幫手副簽一個
1996+12 = 2008 wor ching...

回番op,你問下有無朋友係bc / 其他國藉好過啦
希魔巴我想問係咪指定要用黑筆,藍筆得唔得
唔小心用左藍筆countersign 冇事
不過唔好搏
我果陣都唔知邊個有BNO
又驚其他人以為副簽好似擔保咁 好大責任
但原來大部分BNO holders 都大概聽過副簽
幫唔到你但共勉之
所有正式文件無論係邊個國家都要用黑筆
佢有寫要黑筆架 black ink
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞