『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
Thx
咁我用bno整入台證
簽收咗就係度等
Thx
唔好意思想問下documents

1. 父親出世紙,因為係皇冠頭,唔敢寄正本過去,color copy係咪都有巴絲試過OK?

2. 父母結婚證明,因為十九幾年前就離左婚,結婚同離婚紙都唔見晒,我問返仲話當年係大陸結,呢份婚姻紙唔俾又得唔得

3. 祖父母出世紙,結婚證明呢d我更加連屍骸都未見過,咁多野無洗唔洗寫封信解釋?
寫信解釋即是要print封信出來還是email?
print

27號寄speed post
bb樣舊bno 彩色影印身分證 特衰護照
出世紙正本 稅單地址證明
有副簽張form叫我簽 偷雞冇簽到
今日(9號)就收到本新bno啦
『薪火post』BNO續期資訊(59) 先睇DOC後問問題
https://lih.kg/1555004
British Overseas Territories
係呀
其實佢地一日可以APPROVE到幾多本
有排等
我冇收到dhl SMS, 但今日收到啦
YATES簽收了
所以都唔明點解有啲一到同日就APPROVE到, 有啲就要等幾星期
唔係first come first serve
乜而家lost嘅話副署要寄2張相咩我幫朋友簽,佢話要簽2張相
可能之前有啲嘢reject咗要成張paper form填過
有冇填section10?
應該無野reject過佢呀,都係照網上system,我問佢係咪肯定要簽相佢話有寫明但最奇怪係佢叫我簽係相正面真係要咁做咩?
簽正面點樣做比較呀
佢話簽頸以下,所以我先奇怪乜真係有呢樣野要求咩我幫另一個fd簽都唔洗簽相,我自己續左4本都無呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞