『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
其實上面仲有個人係6月尾join queue都未approve
唔明你地有幾慘
grandma grandpa果度唔知點填好最多淨係知個名
其他place of birth, birth date, marriage date 真係唔太知
搞咩咁耐,無追post
續完bno,再申請bc囉。
多數印時cut頭頂,其實影相應該影大半身,佢系統會cut得好啲。
我要人副簽
咁依家係咪照叫我個fd簽咗先..如果寄到去佢話唔得嘅話係咪就咁係網上upload張新相比佢就得?
洗唔洗又印多次出黎叫佢簽
寫封信話你要搞BC就得啦
啱啱幫老豆申請,但見到:
You need to ask someone to confirm your identity. We can’t receive your documents until this is done.
Once your identity is confirmed, we’ll let you know where to send your documents.

係唔係姐係要副簽?如果我唔識人幫到我老豆副簽,咁係唔係呢個申請就gg? 錢就俾咗了
係佢冇要你副簽,定係佢要但係你冇理佢都得?我個case同你差唔多但揾唔到副簽
approve 左後
想問HMPO 交份件俾DHL之後
係咪都會有sms 俾我
想叫佢地轉送我公司地址
3號寄既終於到英國
盡搵,搵唔到就搵特衰嘅人(最好專業人士),
再搵唔到就寫信解釋
只有HMPO公務員先可以決定批唔批

如果到時唔得,係唔使再印過。

想請教下巴打,以上嘅嘢你比咗咩資料佢?
自膠,係置頂link搵到了
唔好意思 想問下我之前報失 收到email打埋過去 比埋個人資料 再收到一去封emil 要打番去但冇打到
但等左差唔多2個星期 仲未有報失number可以點做
想問下申請bno
佢收到我既文件
覆返黎話要補交其中一d文件
然後佢email寫左一句:
You can reply to this email with your response.

咁佢既意思係我可以scan果d文件係email答佢
定係唔可以就咁用附件by email覆
有其他意思?

補充:佢有另外一句
Please note that this e-mail address is NOT to be used for general enquiries.
至少佢果句既意思唔係指問enquiry
謝謝
Erm...大家要學好啲英文...
你直接reply同scan啲文件email俾佢睇下佢受唔受啦
唔得佢會再叫你寄㗎啦
請問副簽個份FORM 叫咩名
Confirm someone’s identity form
因為我就認為係得既
但我個fd就話唔得
一係我試下先,謝巴打
GBN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞