[開定先] 2017年DSE中文卷四口試題目集中討論

1001 回覆
44 Like 5 Dislike
今日考但而家偏頭痛緊點算好

打丁解決
大家加油
見到都覺得緊張
但去到一定要淡定,放鬆,當自己係最勁
利申:説話5*已上岸
加油呀各位
上年好彩有d唔太勁既隊友送比我carry

利申:16年5**
奬勵個條我反而會揀及時

公平同適度其實係冇標準同好主觀,甚至可以係佢地討論個陣話:「普通討論都難揾平衡,共識,莫論現實情況」,之後再拉到及時再講

大家加油

同埋,公平同適度都注重係奬品到,焦點未必係奬勵原意岀發,及時就可以發揮奬勵原意

獎勵既原意點解係及時?

奬勵唔及時就起唔到作用
起唔到作用就無論公平同適度都冇晒意思

但係學校個d學業獎 操行獎 服務獎都係學期尾先頒 都唔係即時 但係都有獎勵嘅意義 甚至奧斯卡金像獎呢d國際獎項都唔係即時 同埋點樣界定及時
心跳開始加速
一陣聖若瑟英文中學

巴打幾點?
利申5點

同你一樣

巴打加油
今年打算chok高啲分

利申 2016 speaking 5
心跳開始加速

+1
心跳開始加速

+1

心跳開始加速

+1

心跳開始加速

+1

+1
有冇天水圍信義中學 加油
1700 培英🙏🏻
心跳開始加速

+1

+1

今日5點
奬勵個條我反而會揀及時

公平同適度其實係冇標準同好主觀,甚至可以係佢地討論個陣話:「普通討論都難揾平衡,共識,莫論現實情況」,之後再拉到及時再講

大家加油

同埋,公平同適度都注重係奬品到,焦點未必係奬勵原意岀發,及時就可以發揮奬勵原意

獎勵既原意點解係及時?

奬勵唔及時就起唔到作用

但係學校個d學業獎 操行獎 服務獎都係學期尾先頒 都唔係即時 但係都有獎勵嘅意義 甚至奧斯卡金像獎呢d國際獎項都唔係即時 同埋點樣界定及時

但咁計喎
學業、操行、服務嗰類獎項都係長遠成年咁計,咁學期尾完咗成個period,先係period尾頒獎其實好正常。點解唔及時?
大家好 我係孔子!
今日5點伍華 開始驚驚地
奬勵個條我反而會揀及時

大家加油

獎勵既原意點解係及時?

奬勵唔及時就起唔到作用

但咁計喎
學業、操行、服務嗰類獎項都係長遠成年咁計,咁學期尾完咗成個period,先係period尾頒獎其實好正常。點解唔及時?

等你畢左業幾年先頒比你先算唔及時
出左門口
出左門口

咁早
有冇天水圍信義中學 加油

幾點
希望一陣5pm 唔好係象徵 同古語題

同求
出左門口

咁早

早好過遲

同求

好大機會有,睇返上兩年既出卷次序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞