[開定先] 2017年DSE中文卷四口試題目集中討論

1001 回覆
44 Like 5 Dislike
大家覺得聽日會有咩題型

象徵

聽日5點唔好出象徵呀 會死人

巴打邊到考
Btw出古語題先仆街

五點喇沙

我又係5點喇沙
五點可立。迫不及待玩玩了

巴打我係尋日5點可立
22號6點半何傳耀 有無巴打

其實考過都緊張
有無人今日5點男拔
屌聽日考 今日出曬古文評論聽日比我做共識好無

有呢啲思想最終只會 ...
Good luck

我覺得股乳題先易
各位加油記住你入考場就係丫丫就冇死

諗起自己以前中左 吃虧 個條古文題,之後俾人指岀我例子錯,我即刻輕輕帶過,再補一個例子

所以大家一定要記住有自信,入到考場當自己係咩孔子咩丫丫

利申:5*說話,過來人

我覺得股乳題先易

此話何解
奬勵個條我反而會揀及時

公平同適度其實係冇標準同好主觀,甚至可以係佢地討論個陣話:「普通討論都難揾平衡,共識,莫論現實情況」,之後再拉到及時再講

大家加油

我覺得股乳題先易

此話何解

股乳多數都問得比較直接同貼地,又易諗例子

我覺得股乳題先易

此話何解

Example?
利申今日考

我覺得股乳題先易

此話何解

Example?
利申今日考

今日考就唔諗咁多啦,打下丁放鬆下好過
奬勵個條我反而會揀及時

公平同適度其實係冇標準同好主觀,甚至可以係佢地討論個陣話:「普通討論都難揾平衡,共識,莫論現實情況」,之後再拉到及時再講

大家加油

同埋,公平同適度都注重係奬品到,焦點未必係奬勵原意岀發,及時就可以發揮奬勵原意

Hi巴打 我都系今日可立5點
奬勵個條我反而會揀及時

大家加油

同埋,公平同適度都注重係奬品到,焦點未必係奬勵原意岀發,及時就可以發揮奬勵原意

獎勵既原意點解係及時?
一陣聖若瑟英文中學
奬勵個條我反而會揀及時

大家加油

獎勵既原意點解係及時?

奬勵唔及時就起唔到作用
起唔到作用就無論公平同適度都冇晒意思
一陣聖若瑟英文中學

巴打幾點?
利申5點

Hi巴打 我都今日可立5點

……
一陣聖若瑟英文中學

巴打幾點?
利申5點

同你一樣
今日考但而家偏頭痛緊點算好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞