[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
住香港架~隨時晌Apple Pay用香港信用卡加錢
係, 但用香港信用卡增值Yen會收海外手續費
用錢買方便
我本身都碌卡多所以無乜所謂
揾間便利店咪得囉
部份JR站都有增值機感應增值
apple wallet 入面個啲可以去便利店增?
可以
同實體卡一樣咁增法
原來可以增, 正
thanks巴打
除咗直接畀錢店員增之外
亦都可以用7仔啲ATM自己增
2019年仲有人講海外手續費
大把咭cover到有凸添啦
扣埋手續費都有賺添啦
巴打爆多d料喇
係 唔明點解好多人覺得入咗落手機就所有嘢都唔同晒咁
前兩個post都好多人問點樣增值
仲試過有人問係咪可以好似真八達通咁搭車買嘢
Btw隔離Apple Watch用家post見到
有巴打去士多問咗藍精靈
已經核實係iPhone 8或以上同Apple Watch Series 3或以上
大家無需再猶豫 可以安心換機
我張卡喺電話套入面
之前mtrclub換飛都係成部機隊入去
個職員完全唔驚訝
我估個個都係咁做
apple watch要除錶
希望之後會改
九巴月票可以app 買
呢位巴打仲困擾緊id呢樣野
有小小離題,但衣個海外手續費其實如果之後香港出apple card 是否會cover 到?我睇Apple card介紹好似係海外簽帳免手續費
係,好多app跟日本account, 又有兩邊apple music
Iphone用日本,ipad同macbook用香港
有諗過ipad同iphone掉轉acc
但漫畫人用日本id睇唔到,有啲ipad專用app又係用香港id買
我見佢買月票嗰part都係redirect返去八仔app
係咪即係又要用佢個垃圾reader apply落實體卡
第時出咗Apple Pay Octopus應該可以直接apply落張卡
搞清楚iCloud定App Store先
張卡會儲係iCloud
你轉AppStore地區應該唔關事
其實諗咗多無謂啦
你有硬件
到時出左 最多都係50蚊既損失姐
Suica係跟你iCloud account
App Store account唔會影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞