[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
買錯咩?
如果未出貨應該可以取消
但我估秒出貨
對準政權 遍地開花

白癡問題 想問我iphone 7 但諗住買隻apple watch做八達通錶 係work架可?thanks!
想keep住張實體卡的話,點樣可以出虛擬卡?

同一張卡可以係iPhone同AW之間互換嚟用?
1. Buy new card from octopus apps (?!)
可以 不過要s3或以上先得
10日後就可以睇到連登仔開十幾個post屌八達通
我最多等到10月1日iOS 13.1
咁之後都未出你會點?ching唔通走上八達通總部
學有線刀客
我哋唔會忘記你嘅付出
黨鐵八達通不了,用開散紙。

入埋電話仲冇安全感。
終極deadline 係12月31,如果唔係咁永世不用八達通

第日retail 同搭車用信用卡
頂到咁耐?
俾八達通見到就12月30號先開
頂唔到,但因為佢新聞稿係話今年稍後,所以如果年尾都無就要制裁八達通
個keyword係稍後唔係今年
差唔多半年邊叫稍後
最後deadline iOS13.1
佢英文版的確係寫later this year
我見特快交通咭可以set用信用咭
其實有乜用?信用咭可以拍落八達通機?
呢個世界大把地方收contactless credit/debit card搭交通工具
有啲地方可以用信用卡入閘
例如London, New York, Vancouver
神沙 撚 7仔 阿姐專用
快啲出啦
我要撚三哥佢地呀
大叫我用apple pay 睇下佢地有乜反應
特快交通卡可以set一張交通卡同一張信用卡
(不過同時set兩張會減慢速度,第時出八達通建議淨係set佢一張)
香港地鐵冇用 少數美國城市可以用EMV Express Transit(Portland同New York)
London同Vancouver都未有Express Transit
仲係普通Apple Pay入閘(Face ID/Touch ID)
兩個月前出左新聞稿之後到依家聲都唔聲
係咪要光復八爪魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞