[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
Suica 嗰時都有一頁slide
要睇鬼佬反應,宣傳suica,美國鬼:正,去日本好有用。宣傳八達通,美國鬼:乜撚黎架?wfc......
同大家理性分析一下。

首先,關心八達通卡落Apple Pay的只是一小眾。發布會連 iOS 13推出日期、Apple Card 上客情況、甚至新 iPhone 嘅賣點都唔夠時間講,無提 transit 嘅進展,動機無乜值得懷疑。排隊等緊上 Apple Pay 嘅 transit card亦唔只八仔一個。

第二,Wallet加卡版面很有指標性。大家有無係 iOS 見過有一啲未啟用嘅服務會俾你見到?iOS 13.0已經出了 GM,畫面見到有咩就有咩,non-negotiable,除非臨尾出現大臭蟲,否則唔會再有更新。

第三,Transit 卡雖是重點發展方向、但向來推出時都是接近無聲無息,除左當年日本出,其中原因是連帶Apple Pay 在日本 launch。所以話會請八仔上台講兩句,我覺得有點想多了。

集合以上,我仍然樂觀。發布會無提的,唔代表進展有變。都係個句,真的關心呢壇野的,我諗淨係得呢條thread。

利申:非消息人士
祈禱
Apple唔撚駛以octopus 加入機為由,谷人買新機
雖然發佈會無提過
但而家明確知道左20號出新ios
就姑且等埋呢幾日,睇下有無可能跟埋新ios面世
20/9 iOS 13
30/9 iOS 13.1

大家可以升定GM or 13.1 beta 3
用profile係咪升唔到GM
要iTunes

好既總結

13 無就等 13.1
13.1 無就等 13.2
13.2 無就等 13.3
13.3 無就等 14

總會有一日有既....

而家用緊港版7plus,但有apple watch series 4 ,想問可唔可以係開張卡係apple watch ?
我serial no.開頭係C3,個list無既

好想知到時香港比唔比換,雖然好仆街,但好想乘機換左粒倒水電
啲人自己呃自已姐
去usj 定迪士尼入場都唔係下下scan 到
真係, 連新watch/iPad都帶過就算, 邊有時間丫, 何況8仔對apple算得係咩丫
OMG! 剛睇完Q&A....迷你八達通竟然入唔到....
姑且等埋,你好似比咗條dead line八達通咁20號無咁點?
未ready?唔係有測試員試緊咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞