[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
成百萬人啦
爆多D 粒
以前有paywave機但寫到明唔俾用apple pay,但有次我冇理到佢照拍都俾到錢
個死人阿姐係咁喺度屌我識唔識睇字,我問番佢洗唔洗報警告我食霸王餐佢先肯收聲
其實比到
佢老吹話咩無連上網比唔到
我有次無為意隊埋去一樣扣到錢
而家唔知做咩收埋晒
如果手機用香港Apple ID加卡,再send去AW Wallet
然後手機轉日本Apple ID

咁張卡會仲存在定喺AW,定會跟Account一齊消失
用過SAMSUNG Smart Octopus一個月左右
党鐵西鐵線八仔經常detect唔到,要下下去客務中心搞,唔知apple pay到時會唔會再發生同一問題
我爸都係成日第一下detect唔到
但之後試多次就得
轉app store apple ID冇影響
我就唔得了,要搵人洗入閘record ,部機已經當我入左閘
所以只能棄用
Sor,唔明
因為日本ID加唔到八達通,咁轉ID會點
轉地區就加到卡
你用香港ID加完再登出已經會冇咗
一係你開個ID for 日本地區用app store
因為我本身電話用日本ID,好多野係跟呢個ID
我理解係就算轉香港ID,add左張8仔,再send去AW
只要我電話轉返日本ID,AW張8仔都唔會用到,甚至搵唔到?
可以
巴打係轉左ID,手機Wallet仲用到suica,定AW?
真係要到時先試到
有機會唔使咁麻煩 淨係轉部機個地區就得
噉一部機長者成人各一得唔得
得 但只可以set一張做特快交通卡
例:set咗成人做特快 但係想用長者 俾錢嗰時要自己揀返長者
如果係咁就正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞