[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
只要佢block 哂 number request 唔到server 未加唔到

雖然我覺得無可能 始終張卡本身係offline
如果出左呢個功能你地會加落apple watch定iphone?
諗住陣係整一張費事分散哂交通津貼筆數
仲用八達通
GM 都仲有呢個字
應該唔洗太擔心掛

iphone,隻錶爛咗
唔知20號正式版出個陣會唔會enable埋server side
唔好太大期望
其實我覺得 iOS 13 正式版 (即而家嘅 GM 版) 如果都未有八達通, 以 Apple 嘅處事手法, 冇乜理由咁快會加交通卡字串入去, beta 版有都仲解得通, 如果正式版 20/9 出咗, 有交通卡字串但又其實仲未加得, 會引起混亂, 又真係唔似 Apple 作風

當然以上都係我用咁耐 Apple 嘢嘅鳩估
根據本人鳩估 都非常認同呢位同學既講法
好撚期待
都係等正式出咗八達通先用返iphone
同意,以apple既作風加粒字落去應該都睇得好緊
唔似係唔小心/意外不慎加左落去仲要由b4到gm都唔執走
同埋,明明大家一直都係等緊13正式版面世呢個目標,到時睇下會唔會有
唔知點解尋晚一個發佈會就打沉晒大家咁,但明明正式版都未出
我覺得而家目標其實係明確左,至少仲有9日就睇到有無料到
真係出既咪大家開心,唔出既其實又無咩損失無咩大不了
樓上有知情人士 好似知道啲內幕
內唔內幕根本好難證實到
前一個月夠有好似知情人士話8仔會派人去apple發佈會啦
結果...
Anyway 等多9日就知啦
咁佢以仲有 bugs 未 solve 嘅角度睇, 仲未 ready, 都係合理推測嚟嘅

只係望呢啲 bugs 好快 fix 到, 又或者啲 bugs 唔太大問題, 可以照推住先啦

其實 Apple Pay 香港初推出時都有個大 bug, 有時部 iPhone 話成功交易扣咗錢, 但商戶卡機係 reject transaction 出唔到單
全部都係連登啲圖截頭截尾
求內幕巴打再爆多d
我都記得
條友去咗邊
其實大家都係只想聽好消息,不利消息選擇唔信姐。不過你地嘅分析係有道理嘅。

有無人知買錯版本有冇得退錢
有個柒頭fd想入點知柒咗
等睇13.1先有得用
點解要用we7 有apple pay都唔用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞