[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
啱 無得入學生卡
佢出咗都無用
有我切撚
冇可能有
其實我狗牙嶺都唔驚
上山梗收袋

個次蚺蛇尖係喺頂上FB個陣比d蟲飛上手嚇一嚇就跌落地
仲用學生卡弓?用長者卡啦,一樣聲
裸跑先有真正體驗

反正用兩三年就會換

賣出去花左都係扣幾百蚊

但果種體驗係冇得輸
同意,唔使攝張八仔會裸用
如果 iOS 13.0 GM 同埋 WatchOS 6.0 GM 香港地區銀包都有 "交通卡"字眼,咁9月20號應該都好大機會正式推出?
六仔試過
花到不得了
要裸都最後嗰年先裸
正常睇落似係
但八仔做野一向唔正常
話說Suica 25號凌晨做特別系統維修
到時Apple Pay Suica都會用唔到
唔知關唔關事呢
Ata Distance話星期三無啦啦做維修好唔尋常
香港岩岩推Apple pay既時候 都係逢星期三rollout新加盟嘅銀行
所以揀星期三出係有機會
記唔記得當時係咪凌晨12點就加得定都要第朝?
唔關,因為人哋一早講明係9月個維護係早一個鐘開始
好慘 好似一啲希望都冇
我始終相信冇理由出正式版當日有 show Travel Card 字串, 但加唔到卡, 如果有呢啲咁唔工整嘅嘢出現, Apple 就真係好失禮

我鳩估下星期頭, 最快星期一, 八達通會公佈更多詳情
正式出應該維持風向十月一號,即係iOS 13.1
係 呢樣係唯一一樣諗極都唔明嘅嘢
冇理由9月出唔到 但GM都仲有寫交通卡
x.1更新通常11月出 如果佢真係延遲 13.1先加返交通卡都唔遲
佢7月話今年稍後 11月都未算太後 所以13.1係死線
因為13.2要等下年 而13.1.x細更新通常都唔會加重大功能
不過種種跡象都顯示佢哋已經準備好晒 而且香港局勢未有明顯惡化
冇可能9月會出唔到 但依家都未有新料真係令人好擔心
等埋20號
無料到/無任何消息就唔鳩再理+擺用
其實所有證據都指向 iOS 13.0,由流出截圖以至 Wallet 「交通卡」三粒字。

要出,同 Apple maps transit 一樣,根本唔需要等,隨時可開。
點解係 億屌成材
ios13 就支持
唔洗 .1.2.3
8仔App 要6.0

其實差公布, 襟個掣就可以用
全月通好似用唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞