[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
如果Apple Pay冇事嘅話就唔使咁驚
因為係NFC天線出事 多數影響晒全部嘢
要反應快嘅 NFC 先會出現問題 例如 FeliCa
P.S. Suica 有問題嗰啲 平時用 Apple Pay credit card 都係冇問題
Iphone 7 渣ga
都唔係,FeliCa 先會出事

可以睇下呢個表 再對返自己iPhone個序號頭兩個字
雖然呢個唔係官方數據 但都有一定參考價值
Rev. B iPhone X係冇事嗰批貨
早排粒side button 凹左落去 換左部GH 機返黎
安心NFC
原來係咁 咁我應該冇事
喺日本用Suica搭車完全冇問題

前排喺m記用master次次都fail 以為部機出事
如果serial number係GH/G6/DN既話仲有咩方法知?
答唔到你
佢呢個問卷調查其實都係好細嘅sample size
未必代表到實際情況
M 記就真係嘥氣 用實體卡 NFC 都會 fail
係咩 實體卡又未試過fail 就算唔得都可以插
弊在Apple Pay fail咗一兩次就迫你插 結果要撳cancel 麻鳩煩
要插卡先得
同百佳同一款係M記部機特別癈
其實有啲危
如果同 iOS 13 正式版一齊出, 冇乜理由傳媒嗰面未收到料大約幾時出, 因為要霸定位落廣告

可能有兩個原因
1. 八達通真係 cheap 到唔賣廣告
2. 今個月未出到住
可能膠層覺得唔洗賣廣告都會有大把人狗衝
雖然又錯唔哂
又好似幾岩
又錯唔曬 可能有Mon PO
理撚得佢d膠層快d岀黎見我
有可能驚賣廣告後
太多人一齊加卡推冧咗個server
應該要等一個版本
八達通手腳邊有咁快配合到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞