[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike

呢兩樣同 Samsung 唔同?
至少OK 日本城 吉野家會員係用八達通號碼係做識別
要手動係App度更新返卡號碼
即係門禁都要再整過?
睇佢個門禁系統用咩原理
如果係寫左入張卡就轉到 如果純粹認號碼就要手動Update返
見過有隻門禁系統可用八達通 信用卡 甚至Apple/Google/Samsung Pay嚟拍 (認號碼)好鬼過癮
正常門禁系統係認 No., 喺 server side 攪, 取消舊卡唔使比張卡佢整

咁就麻煩, 我嗰面加門禁卡係要比佢拎入去 office 度整, 冇理由成部電話 unlock 咗嘅情況下比佢拎走去整
如果係八達通licensed 嘅門禁就可以轉到落虛擬卡
其他就要搵返admin
同埋唔知Apple pay八達通會唔會似Suica咁Del完再加會唔同號碼 如果咁仲煩
八達通公司真係得啖笑轉number都諗得出第時搭到車都還得神落
冇邏輯 配套唔得 跛腳都照出
同八達通講邏輯你就真係冇邏輯
遲啲佢今年稍後都下年先出
譚仔有八仔機, 不過外賣自取唔畀你用啫
你咁講直情要cut埋佢喎, 因為啲按金都賺到億億聲
咁公道啲講
Suica 都係用 Dynamic No., 係每隔一段時間轉一次
大陸交通六就係 Static No.
三哥呢排無啦啦收埋晒D PAY WAVE機唔知做乜
如果會定期轉卡no.,咁點樣申請自動增值?

一定要實體卡申請咗再入?
呢樣唔知
只知 Apple Pay x Suica 係做唔到門禁系統, 因為個卡 No. 會不斷變
Smart Octopus咪又係會轉number
發夢巴話入落去會轉一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞