[億屌成材] Apple Pay × Octopus 等候區 (3)

1001 回覆
33 Like 12 Dislike
聽日先再試,唔該曬先
我都試過,一直冇理佢
有次拎隻錶去整要喺icloud度unlink再reset隻錶
諗住放棄張suica開過張
Restore完隻錶諗住搏一搏
轉左iphone地區做日本,再喺wallet度㩒加卡佢彈返張suica 出嚟比我
不過我唔肯定我嗰次係咪好彩
因為我見上網教一定要remove左啲卡先
但我同你個情況㩒remove 張suica應該冇反應
https://atadistance.net/2017/11/07/lost-iphone-recover-your-apple-pay-suica/
如果唔會影響用卡,我諗都廢事理佢繼續用住先
係時候換s4
upload 咗上icloud 到時

https://twitter.com/mkjlafoto/status/1148516828634705920

Apple Pay一直支援嘅CITI八達通信用卡,雖然可設定為特快交通卡,但現時加入Wallet後並冇任何八達通功能,同普通信用卡一樣。
Atadistance 出咗 post, 以為呢個係新嘢
佢一開始都以為係新嘢
不過有人話佢知張卡day 1已經可以加落Wallet
如果真係做到八達通功能就正 之後好多人都問過

https://twitter.com/mkjlafoto/status/1148516828634705920

Apple Pay一直支援嘅CITI八達通信用卡,雖然可設定為特快交通卡,但現時加入Wallet後並冇任何八達通功能,同普通信用卡一樣。
Atadistance 出咗 post, 以為呢個係新嘢
佢一開始都以為係新嘢
不過有人話佢知張卡day 1已經可以加落Wallet
如果真係做到八達通功能就正 之好多人都問過
依家s2仲有無得trade
到時出咗之後 Citi 八仔食咗入apple pay 到時點計
諗住岀s5先換s4
到時呢張卡都放棄㗎啦
小心有伏, RFID 技術可以 Cap Data
八達通本身有RFID唔係一日兩日嘅事 實體卡都有架
推爆
根本呢張係一張八達通痴落一張信用卡到,所以呢啲卡唔會有 Paywave, 唔係就撞到 7 彩。遲啲出左 Apple Pay 八仔,呢張卡可以由實體卡轉入去都成問題。
咁都要按金????
唔使按金點負錢?
意思係遲d呢張實體卡轉apple pay都有問題?
呢張 VISA 實體卡轉入 Apple Pay 當 VISA Paywave 無問題,但佢個八達通果邊你就唔好咁大期望。
如果岀左apple pay 8仔,我都會cut 左呢張citi㗎啦因爲一張大貓VS走天下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞