MEL有咩好介紹?

661 回覆
6 Like 3 Dislike
話說Melbourne揸車除咗hook turn
仲有無咩特別要注意?

紅燈可唔可以左轉?
唔記得換定錢
澳幣好似升左

屌那媽我都係

每次就黎出發去旅行, 匯價先至升

又係等咩車無咩車嘅原理

好彩5月個陣5.7兌左兩千澳紙用唔哂
仲有剩千幾留返下年brisbane用
唔記得換定錢
澳幣好似升左

屌那媽我都係

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係
話說Melbourne揸車除咗hook turn
仲有無咩特別要注意?

紅燈可唔可以左轉?

有牌寫明得個啲先得
SYD 有咩好食餐廳推介?
除咗pancake the rocks 同埋西瓜蛋糕
唔記得換定錢
澳幣好似升左

屌那媽我都係

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係

仆街美元被狙擊 AUD越來越貴
唔記得換定錢
澳幣好似升左

屌那媽我都係

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係

我仲未換
唔記得換定錢
澳幣好似升左

屌那媽我都係

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係

我仲未換

我都未...
唔記得換定錢
澳幣好似升左

屌那媽我都係

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先
MEL租車Adelaide還有邊間好?
呢個係我10D9N既行程。但有D仲未搞掂, 有冇意見?

住既地方已經訂左。

咪就係

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

咪就係

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

18號去未換

咪就係

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

18號去未換

我17號去, 都係未換
冬天黎玩嘅巴絲打記得著多件同埋夜晚好大風
日日翻學大風到吹到個頭就甩咁濟
st kilda 個日落無得輸
係我成世仔睇過最靚嘅
❨頭盔:第二次去無咁靚 睇緣份❩

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

18號去未換

由4月講到而家 你地終於去啦

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

18號去未換

終於去啦 不過捱貴rate

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

18號去未換

終於去啦 不過捱貴rate

同我5.8比都係貴少少姐 而家6.1/2

我來緊去歐洲真係貴 8無兌 歐升到9

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

我10月去仲未換

我月中就去

18號去未換

其實有點期待今次既旅行
冬天黎玩嘅巴絲打記得著多件同埋夜晚好大風
日日翻學大風到吹到個頭就甩咁濟

平均幾度丫?要就住執衫

又係等咩車無咩車嘅原理

咪就係

我仲未換

我都未...

平均成本法開始貴

搞到要換少啲先

真心問 美元同澳元既關係係咩
澳洲青年沙灘浸腳 疑被海跳蚤咬至鮮血淋漓

澳洲墨爾本一名16歲少年,上周六(5日)到沙灘浸腳放鬆半小時,但他發現雙腳不停流血,連治療他的醫護人員亦未能解釋發生何事。少年父親事後到沙灘用鮮肉做餌,引來大批蟲狀物體噬咬。專家化驗後,認為該些是海跳蚤(sea fleas),可能是少年在他們覓食時誤踏上去,導致這罕見事件。

當地傳媒報道,青年森姆當時在布賴頓區一個沙灘浸腳。雖然他期間感到雙腳刺痛,但他以為只是雙腳疲勞所至。加上海水太冷及正在講電話,因此森姆沒有理會,更以為自己不小心踏中石頭。不過,森姆離開時發現雙腳嚴重出血,於是前往醫院求醫。

森姆父親考尼饒伊(Jarrod Kanizay)稱,兒子的雙腳不停流血,就像抹不完似的,到醫院時地上更已流出一灘血。森姆說當抹走腳上的血後,見到雙腳的皮膚有數百個細孔。治療森姆的醫護人員未能解釋發生甚麼事,但有護士猜測他可能被海蝨咬傷。為查出咬傷兒子的「兇手」,考尼饒伊事後拿捕魚網,親自到沙灘調查。他把放有鮮肉的魚網放落水,結果發現數百隻細小蟲子被鮮肉吸引而來,場面可怕。

考尼饒伊其後把生物帶到醫院。有寄生蟲專家指,海蝨造成大量出血的情況非常罕見。而海洋專家史密斯化驗蟲子後,指出元兇是海跳蚤,並指事件罕見,可能是他們在食用海中腐肉時,森姆誤踏上去,導致海跳蚤狂噬他的腳。

森姆預計於周一(7日)出院,現時雙腳已經停止流血,短時間內料康復。經歷此事後,森姆表示日後會在泳池浸腳,但不會不去沙灘,認為這次意外只是個別事件。

source【血腥慎入!】: http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20170807/bknint-20170807125042892-0807_17011_001.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞