將想同對方講既 留係到

1001 回覆
63 Like 8 Dislike
我對你付出的青春這麼多年
其實我真係好掛住你 仲好愛你
分左手都差唔多半年啦 我以為自己已經放低左你
但最近一得閒你就係我腦入面出現 三日唔埋兩日就夢見你
我真係好辛苦
我唔求你會同翻我一齊
我只係唔想當日最愛既人 今日變成最陌生既人
我只係想知你過成點
但係我真係冇勇氣去再次行近你...
我可以點...
不如你教我,我可以點做
冇諗過我地識左就快一年,但好似經歷左好多野咁。特別係呢半年。好多謝你帶比我既所有回憶,雖然諗番起仲係有啲痛。

記得中秋果晚我地一齊賞燈睇月亮,你搭住我膊頭果陣,我好想好想同你講句「月が綺麗だね」,我仲有好多野想同你一齊做,或者都冇機會了。能夠成為果個角色,已經值得我用一世去記住呢段回憶。

我唔知我地緣盡未,如果我地有緣,會再見。
如果你再講大話 我真係會分手
點解男仔咁鍾意忍瞞過去仲要講大話呃人呢
你最近幾好嗎
打飛機post

大家好耐見 一年先擦身而過一次 但你總會認到我
係social media上日日都會見到你d story
明知你public唔會po自己野上story
都係會開通知 一有時間就用分身睇
因為連比你知我仲有留意你都唔敢

事過五六年,已經唔敢再話一齊翻
可能一齊食個飯已經最大嘅憐憫
奈何我連開口嘅勇氣都冇。
我果場冇唱 重以為自己可以唔使成全㖭
好想同男朋友講句
雖然諗起以前啲嘢,覺得你好討厭,但我好愛你,想永遠同你一齊
發左場夢,夢醒左都6年lu,但係仲空虛緊
等咗你2年
以為你美國返黎就會一齊
你教我耐性 教我默默去愛 教我不求回報
但到最後 返到黎 幾日後又走
2個月後仲同第2個一齊咗 我連msg都無收到啊
但我仲憎唔到你 就希望你
一齊都好好 其實你一直都好好 係我唔夠好 永遠唔夠好
柒頭
喂 講左唔聯絡之後其實我每日都諗起你
好擔心你會頂唔順 但唔會再主動問你點了
好想你會搵返我呀 其實我唔捨得你
或者喺你心目中我真係冇咁重要 係咪有人代替我啦?
雖然只係相處佐短短兩個月
但好似已經經歷佐好多咁
宜家做乜都諗起你 好辛苦
又話完midterm之後陪我食雞蛋仔 去海洋公園
你再唔搵我我嬲咖喇
我真係好掛住你
明知已經冇可能 你連我ig story都冇再睇喇
一日最衰都係我
如果嗰日我冇問你 係咪就唔會搞成咁?
我會同你鬥同自己鬥
我一定要進步
我好想同你表白
但琴日見你post ig發覺你好似仲未放低前男朋友咁。
我好sad
我愛你😞
可唔可以陪多我咗十分鐘?
每一晚都諗起你最後個晚講過嘅說話
好心痛 幾時先可以釋懷
係咪要到咗死個日先可以放得低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞