[ 五大訴求 缺一不可] 曼聯終極光復香港時代革命暨吹水區 [ 678]

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
有咩好比, mata 同 lin 都唔同類型
mata 過左高鋒, lin 個高鋒唔知有冇出現過, simple
咁如果幾年都keep住無進步無表現
但長踢正選 好難唔比人反喎
唔反下 高層點會有壓力買人或者試下啲新青訓呀
費查同布朗都屌左十年先成少少材
要keep住屌
S睇個樣sob係好鐘意佢似係想佢做新契仔
LKK我地撚左佢成個月 正常
有架,摩2季 高鋒果陣係唔錯既
kagawa 黎到曼聯無突出表現,都有人迷啦
咁迷lin有咩問題
場場打SS位入9球好多咩仲未計佢甩波拖慢
朗隊老左入10幾球都比人屌垃圾回塘
我意思係講緊好似之前何Wayne成日都講馬達應該擺中間唔應該擺係邊,走位無球跑動捕捉空位先係佢最強既地方,所以如果要馬達可以發揮到佢最強既能力,佢係唔應該離對手龍門咁遠,所以我覺得佢最佳位置其實應該係SS,而唔係10號位,係前鋒掩護下透過無球跑動尋找空位去做直接攻門或者製造攻門

但依家曼聯既陣容好似係冇呢個位
以上純個人觀點,歡迎討論
唔止曼聯 好多球隊嘅陣容都冇呢個位
鍾斯個成長軌跡幾似布朗
好後生出道,費sir 愛將,外界都睇好係明日之星

只可惜兩個都受傷患困擾,中堅拍檔又唔生性 (施維斯達同屎波) 搞到成為笑匠,上唔到一流嘅水平

布朗都話打右閘有過小陽春,睇黎鍾斯都會係庸庸碌碌咁過
如果宗師早出世幾年,有幸跟全盛時期既李奧同維迪同場帶住佢比賽既話既話。。。
宗師冇得怪人啦
自己個腦都唔生性
布朗,同傑斯一樣
兩次歐聯冠軍成員
布朗碌極都兩塊歐聯冠軍
仲要有唔知幾多面英超冠軍獎牌,國內盃賽既冠軍獎牌,仲好似連世冠盃,洲際盃獎牌都有。
走位無球跑動捕捉空位先係佢最強既地方 <--同意

護球能力唔算頂級 <-- 同意, 但唔認為呢個係佢冇正選嘅原因, 因為其他人護球能力都一般, 甚至更差

曼聯既中場妹波既人多,走位既人少,個個都企定定係度踢,佢跟本無可能發揮度 <-- 點解發揮唔到? 佢正正就係走位個個, 你自己都識講, 走位同無球係佢最強嘅地方

曼聯既陣容好似係冇呢個位 <-- 4231 入面個攻中位最似, 但佢受制於身體質素, 防守同逼搶能力太弱, 強強對碰好大機會冇正選打

我深信蘇sir 續得佢, 一定有諗過點fit落曼聯而家個system, 而家聯賽打得2場, 之後大把機會出
MATA 高峰已過
但佢有D 意識同傳波係少人做到
SO9 留佢都係想多個老將間唔中到下

上場出10分鐘比人百屌, 但上季尾佢有幾場打4312 10號位都對板
MATA 32歲只會越黎越回塘好正常, 但唔等於LIN 會勁過佢, LIN 高峰期都過左啦 LIN個腦32歲既話驚佢英甲都踢唔掂
庸庸碌碌係講緊鍾斯
何況計獎牌鍾斯都有國內所有杯+歐霸
但你問曼迷對布朗印象最深, 除咗08對車碧咸上身個球, 其餘應該都係負面居多
mr brown 零封過美欺
mata 係angel 學習對象
一季仲要唔係常規正選都帶到帽
相信廢lin今世都冇可能係英超做到
angel dribbling 天份高d
傳波走位可以學下野
高美斯護球同突破能力都勁好多
上季蘇B上任後 馬達有幾多出場時間大家有眼睇
上場連同占公認踢得差 都去到80分鐘後先換入黎
與其話fit個system 我覺得更加似唔夠人續住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞