保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
謝謝!
唔好意思,借一借位~

保護自己資產,全民唱美元現鈔!
https://lih.kg/1478882
謝推
我都估唔到佢咁答,唔知係咪因為間分行細無乜貨
星期一去公司附近問下...有無巴絲想去預約都係咁?
日日換, keep住換, 出糧就換, 有錢就換, 就好似食飯同呼吸咁, 唔好俾佢停

羅馬唔係一日建成,推翻滿清建立民國都用咗一代人的時間先成功。

咁你一有錢就keep住走,一出糧就換錢走,曠日持久咁不停做,慢慢就造到個momentum出嚟,一直碌落去滾雪球效應,咁個港息會逐步拉高,外儲會越嚟越少,外資就越怕借錢俾香港怕會有入冇出,強国就越難係香港借平錢吊命補血

到時班離地中產供樓加息,又或係想加按套現換錢走時,方發現估價低成數低息率高,甚至銀行都撤資唔再做加按甚至call loan散水時,當你哋走得七七八八時,班重倉港元資產走唔晒嘅收成期廢中廢老焗變收皮期,而一早走不停走嗰班,就持盈保泰冇損失,笑而不語咁睇住班獻世派陪強国被攬炒。

點解班獻世派咁Q驚美帝香港人權民主法案,係因為過咗後佢哋一被制裁就冇得走資外國,焗住留係大灣區共享偉大復興嘅榮耀,冚家成為永世護旗手

邊個話攬炒一定要我哋一齊炒,係攬住班獻世派焗佢地陪強国一齊炒。

攬炒最高境界,焗佢炒我唔駛炒
利申 渣打
早幾日打電話訂咗$2500
今日去攞 比25張100蚊
再順便訂埋過兩日再攞 完全無問題
我都係渣打,之前都無問題
係今日去攞現鈔,佢話今日得返散紙,我話唔要,佢就同我預約左禮拜一二每日攞USD2500 (多過2500要手續費)

今日已經唱左atm上限
我每個月出糧就唱錢!一小部分留黎日常使用,一部分離岸,一部分現鈔!

我地如果一早唱左美金,萬一港元崩潰(依家睇黎好有可能),我地唔會炒,係佢地一手廢紙既人先會炒!
邊度ATM有?
照計,無理由預約都會無,因為佢照計係要運d錢過去分行
我有少少擔心
可能無訂所以得番keep係分行啲散紙?
之前試過無訂去攞英鎊 少少都無得攞
之後就次次都打電話訂咗先去

我都search過 窮撚ac每日上限usd2500
最高級個種ac上限先高啲 去到usd7500
唯有去多幾次每次攞都訂定下次
理論上無預約佢比唔到你,屬於情有可原,但係如果預約2個工作日後,應該點都比到你~

預約都比唔到我覺得好唔正常

上限2500就正常...好似好多行都係咁
渣打上限2500好似已經算多
我見有巴絲話恒生定匯豐櫃枱淨係比攞1500
不過人地本身有得撳atm 係啲錢比人攞哂姐
果陣12點9就黎收工條隊但仲有好多人,可能個職員想hea 走我掛...唯有咁諗
如果唔係講到明預約都唔知有無真係有d 不安

下星期去第二間睇下咩情況先
ok push, 錢少但都照換
其實我都轉左出海
但係都要留d現鈔旁身,有咩事可以生存到先,之後再走佬
盡量啦,都可以留少少港幣日用
我都不安...預約都無咁同大陸有咩分別
九龍灣恆生有貨
多謝報料,係ATM???
荃灣荃城薈好似仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞