保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
佢話兩個工作天
我今晚預約,即係當聽朝
兩個工作天 應該星期四?

都係聽日打去問下...

佢話兩個工作天

我今晚預約,即係當聽朝
兩個工作天 應該星期四?

都係聽日打去問下...

櫃員機單次3000無charge
今日我用app唱完一路係櫃員機撳
其實唔過自己撳錢每日個額佢又有現鈔
根本任你撳
hsbc👆🏻
全民超合作運動 - 幫襯小店
https://lih.kg/1488106
如果文中既情況發生咗
我仲應否揸美金?定轉揸日圓?
想問除左避險之外
香港人兌幾多美元會對共產黨有幾大影響
推下 大家唔好再j madam
計工作天咁on9我平時渣打預約會講日期
不過你個計法應該無錯
個人認為 一般市民點兌都唔會有咩大影響
好似打機咁 佢有1000hp
可能比我地扣到1hp
叫做等佢死個陣死得快啲?
所以其實主要都係自保
買黃金邊邊贏都唔關你事
Pish
黃金見人見智啦,當然亂世之中,黃金似乎比較好
不過黃金體積同交易難度大,加上同港幣無聯繫匯率,價格浮動可以輕易超過2%
都係果句,見仁見智啦
好難評估
首先共產黨缺外匯,經濟下行得好快
但係實際上佢仲有幾多外匯,我地都係估估下
依家大概既評估係,基本上係外資撤離之後,佢無咩外匯剩,可能連買d農產品同石油都唔夠錢

所以點都好,自保先,之後慢慢同共產黨鬥
美金對於住係香港既你黎講相對最穩陣,因為港元同美金掛鉤,兌換美元基本上無匯率風險,蝕到盡都只係1-2%
日元的話係傳統避險貨幣,但始終會受日本同外圍經濟環境影響,難估計未來走勢
如果你擔心美金貶值的話,可以適當換少少日元當係對沖一下匯率風險
anyway
黃金已買,美金已換
可以的,我自己無買黃金,主要都係日元/歐元/美金
當中以美金為主~
見人見智,其實兌咩無所謂的,見到危險識得走就夠
認同,set 到 80000 蚊上限你一日大概可以喺外幣機㩒 102 張美金出嚟
但撳咁多美金點解拆息無升
因為佢無註銷對等港元?
但隔夜回落返既
隔夜對匯價好敏感,波幅都比較大,參考價值稍低,建議參考下就算
目前形勢我覺得睇一個月 / 三個月比較有價值

講錯勿屌
可能係

老實講唔理...主要自保,長線避險,要等風險因素消失我先會放心唱返港幣

貿易戰係主要風險因素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞