保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
即係嚟緊出糧都係要換美金拎出嚟
只係留少少港紙應急?
就算冇送中我都唔會信港幣

中美貿易戰之下

美國不會坐視中國繼續利用香港貿易轉口同進出資本

送中只係送子彈比美國制裁香港

太巧合,令人懷疑有deep state操作
我係咁

留好少港紙

試過幾次駛突左要攞d美金去唱返港紙找卡數
上年貿易戰開始時我開始唱美金同離岸

而家已經全部走曬

9月美國有機會制裁香港,中共可能會搶先係美國人做野之前先主動廢除聯繫匯率,否則走資起上嚟多多錢都唔夠頂住港紙

大家睇路
我本來差少少都買左張新保單

好彩後嚟見到貿易戰燒到咁,即刻停左手

估唔到之後發展出送中

不夠d舊保單同MPF就...算啦

我諗都冇乜人可以倖免,萬一打仗或者解放軍入嚟,可能被流彈打死,有錢都冇用
你就好啦!做freelance/出現金?

我預左全部歸零架啦

Fight for freedom
Stand with Hong Kong

612 721 811

821/823/831 死線(未定好)

823人鏈

824 去完觀塘再入機場

825 荃葵青

831 中聯辦

9月三罷

不分和勇!

多謝巴打!!!!fight for Hong Kong!
嘩,巴打你係退休人士!係連登少見!我以為我已經好老餅!

我2017年尾已經覺得差唔多可以收手等股災,2018年頭已經全部股票清曬。

真係舒服...我仲要做嘢做多幾十年,諗到都覺得有排捱
好難講,老實講都要睇睇9月前社會凝聚到幾多社運能量...
哦,咁我同你又差唔多年紀同情況...不過我唔駛啃老,自己返下part time都夠食
唔到你同我決定...
好清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞