保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
但Billy Meier 預言話美國2020爆煲喎
驚唔驚?
老實講,d錢係你嘅...我都唔係財演,亦唔係美國總統,你自己決定吧...

解放軍日日準備出

美國9月準備制裁香港

到時香港經濟崩潰,港幣有可能貶值,HKMA唔知會唔會頂住

你考慮下吧
原來firsttrade 咁屈機
早知唔開ib
兌埋euro. jpy
再加實金

夠晒分散...陷球鏟都無更好的方法 (午餐肉?)

反正都要旅行
印象中各有優點?唔熟等巴打答
準備午餐肉啦~
兩個月之前許銀行換美金係對7.84
今日想再換一多d美金, 已經去到7.86
係唔係就黎爆啦
On9一問
之前自己都有一半儲蓄係人民幣
但擺左係恆生
依家咁既時勢 人民幣係咪keep黎都無用
連登呢度大部份人都唔睇好人仔
但實情係咪咁,無人知
你睇好人仔可以大手買入
如果你唔睇好人仔,咪換晒佢
換做港紙定美金
自己決定啦
換美金係蝕滙價但買左個保險
換港幣都有脫勾嘅風險
因為中共爆起上黎乜都做得出
7.86係因為公價接近7.85死線加銀行要另外賺既一筆
即係暫時仲守緊死線
係啊...無人知個未來係點,大家只係越來越覺得個風險急劇增加緊

換美金嘅好處係利用聯繫匯率,用相對低嘅匯率風險,直接將手上嘅港幣換成國際硬通貨美金

當然我哋睇到個風險大

但係唔知個爆煲時間

可以聽日爆煲,或者下年,無人知
冇錯,仲守緊

我都估計共產黨仲夠錢頂好一段時間,甚至港幣有機會回暖

對我嚟講,係一個好好嘅空間去盡量唱美金
真係驚有一日港紙變晒人仔
而定金管局冇否認唔會咁做
佢會都唔會比你知,仲會盡力頂住,同埋一邊製造輿論話佢好穩陣啊,繼續hold港紙啦

防止你去搶美金

因為係共產黨眼中,d美金係屬於佢架,唔係屬於你班蟻民

佢會知道自己頂唔住嘅時候,搵一晚深夜發通知,聽日你起身,港幣就會已經同人民幣掛鈎左...
而家已經有深夜出新聞稿既習慣,提防唔到
HKMA越來越狗
d資訊越來越難明
但係句句埋藏恐怖訊息

香港人防不勝防
尤其係幫自己睇住盤數既,已經全部變成共賊
btw其實點解會話一日限拎千五蚊美金?
今日都㩒左幾次3千
真心會
佢地個個都話入銀行提款俾柜枱耍走
ib hk話唔係離岸wo
已經被屌打
有無人知 中銀上網兌左外幣,上網預約左間分行
係咪隔一日衝落去果間分行就拎得?

洗唔洗等佢打電話黎confirm?
預約有無講埋邊日攞?
正常約咗個日直接落去攞就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞