保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
下午先發現原來屋企人都有每日㩒美金,大家齊齊㩒

然後大家聽日818㩒完錢就一齊去維園啦
818 已經聽你講左 7.845 走左
強貼留名

818見
拿,巴打,我有抄你,但係有落你credit架~因為其實我都唔識用證券行走資

咁陰濕~哈哈,低調低調
個價咁靚既?
都係係其他連登巴打的comment去copy出黎,提自己又提別人
SORRY 真係唔識睇 想問一問D ON9問題
港幣換美元指數係下跌 代表港幣升值?
美元換港幣指數係上升 代表美元貶值?
多數外匯市場只會show一個數值:
USDHKD (買入前者,賣出後者 / 姐係買入1蚊美金,需要用幾多蚊港幣)

如果呢個數值一路升,姐係美元升值 / 港元貶值 / 兩樣一齊發生

好少會話港元換美元或者美元換港元,比較亂
我借左黎推post,多謝你
唉,我啱啱先知
多謝巴打
請問應該點勸老母將份MPF轉做北美
佢似乎到而家都重對中國經濟好撚有信心
更莫講話會信中國經濟差會拖累埋香港
唔想佢冇咗啲血汗錢

利申自己已將銀行啲錢兌做美金
記得要攞d現鈔出黎,否則解放軍入城之後包保你攞唔到美金出黎走佬

勸長輩真係好難,老實講依家仲有好多人熱衷緊炒股,仲有人睇緊大陸樓
我真係無咩方法
老實講依家有關中國經濟會爆煲既經濟數據已經周圍都係,仲繼續信會無事的我都唔知可以點勸...sorry
我見有網係咁
USDHKD
5天 7.8467 - 7.8313 +0.03%
1個月 7.8471 - 7.8008 +0.35%
2個月 7.8471 - 7.7825 +0.21%
3個月 7.8497 - 7.7825 -0.06%
52週 7.8521 - 7.7825 -0.06%

6月9日開始一路都美元升值?
謝推!818見
美元強弱的話,我建議你參考美匯指數,不過就咁講,USDHKD照計同美匯指數無好直接關係,多數同港幣強弱關係比較大

應該係6月9日開始,港幣都一直走弱緊...
朋友聽人講, 贏國會成最終贏家
美金會變廢紙, 而加係時候入中股換人仔
我廢坑乜都唔識唔明點解嗰個人有咁獨到嘅預知..
最幣係我朋友有d 俾佢說服到
請問有無咩數據可以俾佢參考下
一半RMB 一半USD

點都唔會死LOR
想搵錢就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞