保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
普通銀行卡係咪拎唔到外幣?岩岩用hsbc卡去恆生外幣atm想禁美金但密碼都未打就彈左卡
有啲野唔明,禁錢得幾萬,寫支票去離岸會唔會快啲,定離岸唔受支票?
咁奇怪?理論上ATM機係攞到,你得閒再去試試
lm
push
支票點離岸?
要將錢匯去離岸,你要有一個離岸戶口,姐係係其他國家開一個戶口
之後再用電匯既方法將d錢匯出去
外幣機要用返同銀行先得
Hsbc卡要用返hsbc外幣機
atm
係喎!!!!多謝巴打!睇漏左!!
感謝~!
全民㩒錢
電工巴打你係咪真係有電工牌?
必須繼續推動呀
要師奶集團都參與
大家諗下方法叫埋老豆老母一齊㩒美金
叫佢地㩒定一半先
俾佢地睇下大家已經㩒緊美金的相片出黎

「美金=黃金 係硬道理
大聲講3次:
CASH IS KING
支那國散戶已經唔比隨便 cash out 美金
各手足要襯香港可以自由對換o既時間行動
6個月前o既你有無諗到香港今日係咁?」

「一日有聯繫匯率
一日keep美金相等於keep港紙
換美金再換返港元會蝕少少匯差
但當聯繫匯率維持唔到
你估係港元唔得定美金唔得呀嗱?」

富瑞金融資金流報告顯示,截至上周三為止,中國股票及香港股票基金,連續五周及十三周錄得來自互惠基金及交易所買賣基金(ETF)投資者的資金流出,涉及金額合共約48.25億美元(約376.35億港元)。基金經理直言,貿戰升級及香港社會愈來愈動盪下,恒指將考驗26,000點,若走資潮持續,本輪跌浪恐插穿25,000點。
https://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20190805/mobile/odn-20190805-0805_00202_009.html
818 維園集會見 純和理非
巴打
你呢段野
無敵
好正

我愛你!
支那國散戶已經唔比隨便 cash out 美金
各手足要襯香港可以自由對換o既時間行動
6個月前o既你有無諗到香港今日係咁?
一日有聯繫匯率
一日keep美金相等於keep港紙
換美金再換返港元會蝕少少匯差
但當聯繫匯率維持唔到
你估係港元唔得定美金唔得呀嗱?
HSBC 外幣ATM一日可以拎幾多USD??

崇拜!覺得識水電既男人好撚型!
我只係略懂一二,連登呢度大把高手
A0 只係入門級
反正改名果陣冇巴打用「電工」我又費事諗,咪霸左個名囉
其實你知唔知, 匯豐個價唔靚

即係咗講, 如果匯豐個價

hk$78,828先換到$10000美金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞