保護自己資產,全民唱美元現鈔!

1001 回覆
442 Like 12 Dislike
要CHF JPY NZD CAD都唔要USD
d錢係你自己,你自己決定
你要all in人民幣同大灣區物業都無問題
818見!
比唔想換USD嘅人一啲意見都有問題
換咩都無問題,比咩意見都無問題
換USD只係為自保,唔係投資決定
點解提出唔同意見會比你打成共匪?
咁點解唔要USD?
你一嚟就話美金唔好換其他啦但又唔講
夜媽媽都好難令人唔燥姐
就好似啲死人五毛語氣咁話係港獨就港獨冇理據
銀行匯率仲差
無話你係共匪啊,請問有咩誤會?
聲明:你唔係共匪

HKD同USD有聯繫匯率掛鉤,匯率只會係7.75同7.85之間浮動,輸到盡都只係1.3%,係因為咁先叫人保資產換USD,同投資咩貨幣無任何關係,同睇咩貨幣會升值都無任何關係

你要投資的話,投資人民幣同大灣區物業都無問題架喎,同共匪有咩關係
銀行的話,建議你用綜合戶口(含美元戶口)
先將港幣用電匯價換成美金,再去排隊攞出黎,咁樣最好
始終有d巴打比較信唔過找換店
謝推~!
tweet 外國人可以點幫香港

要分三個post

Please #BoycottMadeInChina
What’s happening in HK is an international issue. CCP is earning money from you to support evil regimes in North Korea and Iran. Stop buying products made in China will not only help HK but also bring real “Long peace” to the World.

Please help #BreakDownChinasFirewall
CCP use fake news to rule the country. The so-called “Great Firewall of China” is enforced by CCP to restrict people’s right to know the truth. Poor mainlanders will no longer support CCP if they know how evil their government is.

please #CancelXimingzeCitizensip
CCP keeps advocating patriotic feeling in order to encourage mainlanders to attack HK people in real person. Meanwhile, Xi Ming-ze , the daughter of President Xi jing-ping has recently swear loyalty to America to become a US citizen!!!!
正啊!!!真係有用!多謝
幫推多次 今日冇搞到 聽日搞
其實我今日都冇撳錢(不過幫親戚搞左離岸)

聽日再去撳!
港版td有SIPC保障咩???之前唔見有 定我睇漏
老實講呢段野唔係我寫...建議去研究離岸美股戶口嘅post問問...抱歉
謝推
推!

不過我就無諗住轉返啲錢做港紙
轉黎轉去個差價都唔見左一截
同埋,揸美金點都好過揸港紙長遠黎講
其實話多就唔係好多,最壞情況下78蚊會蝕左1蚊(1.3%左右),不過咁,蝕錢就真係冇人想嘅...

我都會盡hold美金,可能香港冇大事發生的話,下年先搵個位唱返港紙

雖然我覺得香港今次真係仆街架啦,至少港幣一定會受衝擊
78蚊蝕1蚊。。
加加埋埋都過最少過萬。。

香港留返基本生活費算。。。。
真係有咩事最多用返美金換返啲港紙

同埋我覺得今次件事之後
啲人都會唔聲唔聲換美金嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞