[勇武和理非大和解]終極行動守則上線了

2604 回覆
5210 Like 172 Dislike
推推推
過去日子, 多咗人對勇武人士有微言, 有時又見到好多前線俾人拉, 故此我都有諗過類似嘅嘢。

1) 每次行動, 係為咗既有目標而有策略咁去做, 每次做完係對爭取五大訴求有幫助, 而唔係為咗洩憤去做。

2) 而呢啲嘅行動做唔會主動傷害非戰爭人員。

3) 任何臥底/落單狗隻要小心屌, 不能以 "無法扭轉的傷害/失去意識" 去屌。

4) 盡快建立拯救落單義士方法。(成日見到跑得唔夠快所以被狗粗暴咬, 救人啊!!!)

5. 每次行動後謙虛檢討, 不斷改進。(其實大家都做緊嘅)。

不受傷 不被捕 不割蓆
個守則淨係講自衛反擊嘅情況,主動衝擊反抗制度暴力又點計
推爆佢!!!!!
有啲文路 推推
在主僕關係中,原本僕人犯錯,主人係可以隨時炒僕人。現在僕人用武器威脅主人,主人在沒有武力優勢之下,反而「合理化」僕人偷咗自己嘅錢,買咗武器來打自己,仲要作啲規例出來玩一個僕人有優勢玩嘅遊戲,就是變態。

因為樓主忘記了警察和政府不是另一班人,而是自己嘅僕人,所以是在 disadvantage 中再給自己更多的 disadvantage。樓主嘅原則不合現在的情況。

唔係唔可以跟,但是跟嘅話,只是因為想「win in style」高姿態地嬴,一邊嬴民意一邊嬴大局。但係唔好將情況搞錯。現在唔係戰爭。警察和政府冇資格話自己係另一 team。現在只係市民清理緊自己嘅門戶。
8. 自己保護自己,遮好啲
Push
推!!!
支持!
818 和理非港島大遊行

香港沒有暴徒只有暴政

追究 721 811 警黑合作

不割蓆不分化不讉責!

不受傷不被捕不流血!

五大訴求缺一不可!!
push
6. 控制到唔打 cctvb 咩?
睇晒佢啊
Push
手動推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞