[勇武和理非大和解]終極行動守則上線了

2604 回覆
5210 Like 172 Dislike
721 811
班仆街光環重要過一切
寧願綁住前線手腳都要拎光環
我敢保證,就算比你捉到狗或者黑社會,到時候又會有和理非出黎保護佢地拎光環
然後就話我係記者/醫療人員,好似機場個次咁
接受左依啲條約,你掂佢地就會比人屌

魔鬼在細節!!!!
如果換個字眼,唔好叫「守則」,叫「共識」會唔會好啲?
基本上就係上到場唔會犯嘅底線,大家都同意邊啲可以做,邊啲唔可以做
唔會好似班狗咁,有例不守,肆意妄為
Push
正,推爆佢
樓主我幫你排咗個ai(A5 Size)既
板, 你睇下啱唔啱用?

ai連結:
https://drive.google.com/open?id=1s-av82D4sUOblP9tz8keowdnCpW0cK3q
永不割蓆
PUSH
支持個d唔該重睇晒成篇野先
由得篇打野收皮算
Rule 9已經 override 1-8
不接受

而家你班和理非係勇武捉到人既時候就飛出黎保護班狗
然後就用咩公約話唔可以攻擊醫療人員同記者
食撚屎啦,魔鬼在細節

勇武既人睇路呀,班和理非又黎料
push
推 軍規就我地需要既野!!
可以篇野原意係好,但佢寫到出黎一d都唔值得支持

首先,應叫共識,建議,而唔好講守則

另外,佢守則有d位其實寫得好差,例如:
雙方不得使用超越行動需要嘅武力,亦不因仇恨或挑釁而使用武力。

但係「超越行動需要嘅武力」定義係乜?邊個去定?A同B覺得行動需要咁既武力 但C又唔認同,咁應該點?

不因仇恨而使用武力,咁如果有一日有個好憎警察既人,佢比警察挑釁、打而自衛,以武制暴,佢都係用咗武力,咁佢係咪犯左守則,所以我地應該要同佢割席喇?

呢份野本意未必係壞但表達成咁,你地仲個個正皮落去,知唔知咁樣好危險?
挑釁唔係實際威脅喎
絕對可行
我咩地呀 我地 咪撚代表我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞