盲目支持同唔承認錯誤,或會破壞抗爭者一直以黎賴以成功嘅self-correction機制

743 回覆
1439 Like 82 Dislike
承認做錯 再做改善/檢討 就係輸??
你都話打緊仗, 尋日係做錯左 , 唔通由得佢錯落去??
提改善就係割席 分化, 冷靜諗清楚
陳雲:機場的事,絕對不要道歉!同大家講下謠言戰術,rumour tactics。因為謠言需要用民間文學和民間藝術形態,故此是民俗學的學術研究題目,我在德國讀書的時候,研究過二次大戰的謠言戰術,納粹集團及英美盟軍也用。
示威者在機場犯錯,滋擾旅客,拘禁北京記者,阻礙警方救援,是否要道歉呢,甚至要做圖道歉呢?
你以為你的對手是無權力任你說有食藥、無食藥而恆久寬恕你的學者陳雲嗎?你的對手是謠言高手中國共產黨,殘酷狡猾的獨裁蘇維埃政府。你的一個錯誤的舉動,足以引發共產黨派武警團進入機場維持國際航班的秩序——在香港警方的邀請及授權之下,香港警方可以將中共的武警納入香港臨時編制的。中共的武警團將文明禮貌處事,國際旅客也會諒解。一旦武警團進入香港警察編制,香港就進入烏克蘭模式,但我們不是烏克蘭人!這個要知己知彼。我們很多人準備放棄香港移民的,也有外國護照在手。
中共造謠沒問題,他們自己人也不信的,只是服從淫威。香港示威者的道歉,就是自己承認錯誤,不打自招,給了中共堅實的材料來做宣傳,那麼不單止大陸人會信、香港人也會信、國際社會也會信。你水洗都不清,因為你往自己身上潑污水!
好彩機管局裡面有聰明人,昨晚懂得申請法庭禁制令,救了示威者。請停止機場的無聊滋擾行為,改為在市區球場公園做和平集會和展覽,請外國領事做監護,遇到中共特務滋擾就散去,由得他們在外國人的親見之下破壞展品。領事走了你就散去,不要佔領,不要過夜。出事的。

紅字為有用資訊
請參考!
push
你咁樣做更加對唔住D義士
錯就要認 要檢討 唔係永遠都搬不分化 不割就算

錯就一齊認
想話俾大家知,我地唔係冷氣軍師,我地都有企過前線,我地都有出錢出力

希望可以理性討論,反省,再重新部署

我地絕不割席,但一定要一齊進步,咁先可以贏

不要被仇恨支配,一齊努力好嗎?
今次件事最大問題係佢只係公安,冇人證明到佢係混入咗做狗扮示威者。個支那記者更加係,點解我地唔直接掃咗北角呀?

如果捉到個隻係狗,我相信冇人覺得要放過佢
正確態度
易地而處你係旅客你點諗?
尋日搞到我走唔到今日走嚟道歉扮可憐?
貓哭老鼠
屌多兩錢重就有
我覺得依家勇武派真係比仇恨衝昏咗頭腦同埋咩都濫晒上身,令到和理非好難插手幫

過咗811,係人都知有鬼,但都要冷靜應對,係鏡頭黎到前做咩都冇人知,係晒鏡頭黎到就要沉著應對啦

818齊上街,真和理非

經過2個月既衝突,仲有百萬人上街,即係代表著之前既衝突,和理非都係會繼續支持,不割不分

到時百萬人和平遊行之後政府冇回應就有正當性再升級行動
見到班話要盲撐 前線一定唔會有錯既真係好心up
假設真係抗爭成功俾嚟班人上到位都係會返去極權統治個loop
推 721 811
唔道歉唔係盲撐
可以接受 但要改變 改善 !
我真係想問
你點肯定屌嘅都係冷氣軍事?
點解又要扣頂冷氣軍事帽落人地度?
點解唔可以屌前線 以事論事屌唔得?
針對人而屌當然唔得 但係針對事而屌都有問題?
係咪前線就不能批評?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞